U trendu

Milenković i Rukavina: Timski do pozitivnog rezultata

LISABON – Srpski fudbalski reprezentativci Nikola Milenković i Antonio Rukavina poručili su da očekuju da se „orlovi“ u pravom svetlu pokažu u Lisabonu protiv Portugalije na početku kvalifikacija za EURO 2020.

„Zanimljivo je to da igraju visok presing, vole da dave rivala, a imaju dosta dobrih individualca koji mogu da naprave razliku na terenu. Na nama je da se spremimo na najbolji mogući način i pokažemo se u pravom svetlu“, rekao je Milenković u Lisabonu, a prenosi FŠ.

Defanzivac Fiorentine kaže da prednost Srbije može da bude prekid.

„Utakmica protiv Nemačke je pokazala da smo opasni u prekidima, uostalom tako smo postigli gol, imali još neke prilike… Imamo dobar ofanzivni prekid koji protivnika može dovesti u problem. Videlo se to protiv Nemačke, nadam se da će tako biti i protiv Portugalije“.

Milenković naglašava da fokus ne sme da bude samo na prvoj zvezdi Portugalaca Kristijanu Ronaldu.

„Radi se o sjajnom igraču, ali nama nije fokus samo na pojedincu, gledamo ceo tim, tako se pripremamo. Imamo kompletnu sliku, dobru analizu“.

Iskusni Antonio Rukavina takođe će imati težak zadatak po desnoj strani u odbrani.

„Mislim da je protiv takvih igrača i selekcija važna timska igra. Protiv Brazila, mislim da sam imao malo duela jedan na jedan sa Nejmarom, a ruku na srce i bolji defanzivci od mene mogu da imaju dosta problema“, rekao je Rukavina o mogućim duelima sa Ronaldom.

Desni bek Astane prokomentarisao je i jučerašnji remi bez golova Portugalije i Ukrajine.

„Jedni i drugi su izgubili dva boda, ali nama to može biti značajno samo ako izvučemo pozitivan rezultat u ponedeljak. Može se desiti da Ukrajina u ponedeljak ili utorak ima četiri. Sve zavisi od nas, pobedom ili pozitivnim rezultatom bilo bi nam lakše, jer imamo težak start. Mada, možda bismo bili zadovoljni da je Portugal pobedio“, navodi on.

Rukavina ističe da je Srbija kvalitetnija od Ukrajine.
„Videli smo da ima dosta prostora kada se uzme lopta protiv Portugalije. Mislim da ćemo moći da ih ugrozimo. Nedostaje nam ?ostić, to je istina, ali imamo Gaćinovića, Lazovića, dosta je igrača na tim pozicijama koji mogu da zamene ?ostića. Najbitnije da kada im uzmemo loptu napravimo dobru tranziciju“, zaključio je Rukavina.

Utakmica između Portugalije i Srbije igra se u ponedeljak na stadionu Luž od 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar