U trendu

Milica Mandić srebrna na Grand priju u Moroku

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić osvojila je danas srebrnu medalju na Gran priju u Maroku u kategoriji +67 kilograma.

Olimpijska i svetska šampionka osvojila je i važna 24 poena za olimpijsku listu u trci za Olimpijske igre 2020.

Mandićeva je u polufinalu savladala na, zlatan poen, Kineskinju Ženg, zlatnu na Olimpijskim igrama u Riju. U finalu je izgubila od aktuelne svetske prvakinje, Britanke Bjanke Valden sa 7:1.

„Srećna sam zbog osvajanja medalje, pogotovo zbog pobede u polufinalu gde sam radila sa olimpijskom prvakinjom iz Rija. Bili su teški mečevi, ali sam uz taktiku Dragana Jovića uspela da dodjem do finala. Ovo je za mene veliki korak napred, jer sam posle povreda uspela da se vratim i
da osvojim medalju“, rekla je Mandićeva.

Trener Dragan Jović je naveo da se Mandićeva polako vraća u formu.

„Milica se posle povrede koja traje skoro pola godine polako vraća u formu i ulazi u trening. Sasvim sam zadovoljan prikazanim. Jedna greška u finalu je bila dovoljna za Bjanka pokaže klasu i osvoji zlato. Idemo dalje“, rekao je Jović.

Prvog dana takmičenja borili su se i Ana Bajić i Draško Jovanov.

„Drašku je bilo vatreno krštenje na Grand priju i imao je najtežeg protivnika, Čoa iz Velike Britanije koji je na kraju osvojio zlato. Ana nije imala sreće ovog puta, dan pre takmičenja je nešto pojela što joj je izazvalo alergiju u obliku gušenja i grčenja mišića. Bili smo sa doktorkom celu noć na vezi i nekako smo sanirali. Čudo je i da je radila meč“, rekao je Jović.

Drugog takmičarskog dana na tatami izlaze Vanja Stanković, svetska prvakinja iz Koreje 2017, i Tijana Bogdanović, srebrna na OI u Riju, u kategoriji do 49 kilograma, kao i Damir Fejzić i Ivan Karajlović u kategoriji do 80 kilograma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar