U trendu

Milinković: Pod pritiskom smo, ali idemo u Čačak po pobedu

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da je njegova ekipa pod „psihološkim pritiskom“, ali da će protiv Borca u Čačku pokušati da ispravi kiks iz prošlog kola Super lige Srbije.

„Posle evropskog, okrećemo se domaćem takmičenju. Igramo sa Borcem, koji je dobro startovao, u dobroj je formi i od cele ekipe, ali i njihovog trenera Nenada Lalatovića, očekujem da igraju motivisano jer igraju protiv Partizana“, rekao je Milinković novinarima na stadionu Partizana.

Partizan sutra gostuje Borcu u utakmici sedmog kola Super lige Srbije.

Borac je četvrti na tabeli domaćeg šampionata sa 10 bodova, dok je Partizan šesti sa bodom, ali i utakmicom manje.

„Idemo u Čačak sa našim ambicijama i da posle kiksa u Novom Sadu napravimo što bolji meč i pobedimo. To je obaveza i želja svih nas“, rekao je Milinković.

Na konstataciju novinara da je Partizan izgubio na dva gostovanja, u Novom Pazaru i Novom Sadu, Milinković je naveo da je ekipa pod „psihološkim pritiskom“.

„Pobeda je uvek imperativ. Činjenica je da idemo iz utakmice protiv BATE-a i da nam posle Borca dolazi BATE i svi smo pod psihološkim pritiskom. Momci znaju da nas ne čeka lak meč“, naveo je on.

Trener crno-belih je naveo da pred meč u Čačku ima kadrovskih problema, pošto je Darko Brašanac u prošlom kolu dobio crveni karton, a probleme sa povredama imaju Umaru Abubakar, Andirija Živković i Miroslav Vulićević.

„Stepen povreda nije veliki, ali smo bliži tome da oni preskoče utakmicu u Čačku, a konačnu odluku donećemo posle današnjeg treninga. Abubakar je, slično kao Živković, dobio udarac u koleno, a Vulićević ima problema sa skočnim zglobom. Nisu veliki problemi, ali potrebna je preventiva da ne bismo ušli u veći problem“, rekao je Milinković.

Partizan je u utorak izgubio od beloruske ekipe BATE Borisov sa 1:0 u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a revanš tog duela je naredne nedelje u Beogradu. Novinare je zanimalo koliko je teško spremiti ekipu za Borac kad su mislima okrenuti utakmici u utorak.

„To nas prati od kad smo počeli. Nije lako, pokušaćemo da to iznesemo na pravi način, sa malim rotacijama. Moramo da budemo pažljivi iz meča u meč, do decembra ćemo odigrati 37 utakmica i to je strahovit ritam, koji do sada nije bio“, rekao je Milinković.

Milinković je, na pitanje novinara šta misli o sudiji koji je delegiran za utakmicu u Čačku, rekao da „ne zna ko sudi“, a kada su novinari naveli da je reč o Danilu Grujiću, trener Partizana je rekao:
 
„Šta nam se dešava u poslednjih nekoliko kola, izbor sudije me ne iznenađuje“.

Na pitanje o kritikama ne samo medija, već i navijača Partizana upućenih na račun Valerija Božinova zbog slabijih igara, trener šampiona Srbije je kazao da ne voli kada se igrači „provlače kroz blato“.

„Javnost ima pravo na svoj izbor i mišljenje. Mislim da ima dosta neprimerenih stvari. Ovo je težak posao i ne volim kad se igrači provlače kroz blato. Pitanje je karaktera čoveka kako će to prihvatiti i kako će se ponašati. On treba da se okrene napornom radu i da na terenu pokaže kvalitet. Verujem da ni Božinovu nije lako“, rekao je Milinković, ali nije želeo da odgovori na pitanje da li će bugarski fudbaler biti u timu za sutrašnji meč.

Upitan da prokomentariše stanje na tabeli i prvo mesto Javora, Milinković je naveo da je još rano za procene, jer su do kraja prvenstva ostala još 32 kola.

„Uvek jedna od manjih ekipa iskoči, ali je važno šta se na kraju uradi. Videćemo ko će ući u plej-of i šta će se dešavati. Prvenstvo je dugo, biće uspona i padova“, rekao je on.

Novinare je, na kraju, zanimalo i da li će biti novih dolazaka u Humsku, pre svih Marka Devića.

„Pokušavamo i pokušavaćemo non-stop. Svi pišu o problemima, a neće da sagledaju mogućnosti. Bilo bi korektno da se nađe balans u tome. Pokušaćemo najbolje za klub i najvijače, ali nismo ni u malo lakim okolnostima. Pokušaćemo da se do kraja prelaznog roka pojačamo“, rekao je Milinković.

Utakmica sedmog kola izmešu Partizana i Borca igra se u subotu od 19.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.