U trendu

Milinković: Pokazali smo karakter

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je večeras da je njegova ekipa pobedom protiv AZ Alkmara pokazala karakter i da je uspela da se izdigne iznad atmosfere koja je napravljena oko kluba posle poraza u derbiju.

„Još jedna pobeda Partizana u Evropi i još jedna lepa i sadržajna utakmica. Uspeli smo da se izdignemo iznad atmosfere koja nas je pratila posle derbija. Momci su pokazali karakter, pokazali su da nisu zaboravili da igraju fudbal“, rekao je Milinković novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u Beogradu AZ Alkmar sa 3:2 u prvom kolu Grupe L Lige Evropa.

„Prvo poluvreme smo odigrali dosta dobro, u drugom se igralo za taj još jedan gol… Pokazali smo strpljenje, a to je pratila i sjajna intervencija Živkovića… Posle crvenog i gola Andije Živkovića bilo je jasno da smo na pragu nove pobede u Evropi“, kazao je Milinković.

Partizan je večeras stigao do prve pobede posle skoro šest godina u grupnoj fazi Lige Evropa, a Milinković se posebno osvrnuo na atmosferu koja je oko kluba napravljena posle poraza u derbiju od Crvene zvezde.

„Kad sam došao u Partizan ispred mene je postavljen prvi cilj – titula. To sam sa ovim divnim momcima uradio. Drugi cilj je bila Liga evrope. Plasirali smo se direktno…“, rekao je Milinković.

„Što se tiče prvenstva, ostalo je još 29 kola do kraja, a ništa drugo,  predstavnici medija nisu radili sem što su me terali iz kluba i provlačili kroz blato. Ovu pobedu posvećujem navijačima, igračima i mojoj porodici koja je pretrpela strašne stvari od subote“, rekao je Milinković.

On je rekao da je Partizan do sada „zaradio“ šest miliona evra.

„Voleo bih da svaki trener Partizana uradi bar toliko. Biće potrebno vreme i dosta rada i znoja da Partizan dođe u situaciju da odradi prelazni rok kao svi evropski klubovi… Pobedili smo večeras ekipu koja ima 28 miliona budžet. Ne morate da me volite, ali poštujte ono što Partizan radi, ovi momci su to zaslužili“, naveo je trener Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar