U trendu

Milivojević: Narod potcenio Gruziju, mi nemamo pravo na kiks

Srpski fudbalski reprezentativac Luka Milivojević prihvatio je činjenicu da je nacionalnom timu u prošlosti oduvek bilo teško protiv „malih“ selekcija i iz nekadašnjeg SSSR-a, ali da veruje da se pod vođstvom Slavoljuba Muslina situacija promenila.

„Takve stvari isticale su su i pred meč protiv Moldavije, pa smo videli kako se završilo. To je neka istorija, imamo loše iskustvo sa reprezentacijama iz bivše SSSR, ali sada je velika razlika otkad je došao selektor Muslin. Odigrali smo kvalitetno u dosadašnjem toku kvalifikacija i na dobrom smo putu“, rekao je Milivojević novinarima u Staroj Pazovi.

Vezista Kristal Palasa pobedu protiv Gruzije u Tbilisiju označio je kao obavezu na putu ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

„Narod kod nas ih jeste potcenio, ali mi nismo… Nezgodni su, od Austrije su izgubili, a nisu trebali po prikazanom na terenu, dok su protiv Velsa remizirali, a zaslužili pobedu. Znam da nemamo pravo na kiks u Tbilisiju, zato očekujem dobru igru i tri boda“, rekao je on.

Milivojević se osvrnuo i na klupski fudbal, istakavši da je zadovoljan kako je krenuo karijeru na Ostrvu.

„Dobro nam ide u poslednje vreme, ima još puno da se igra, raspored je težak. Tri uzastopne pobede su od neverovatnog značaja za nas. Timski smo jači od konkurenata u borbi za opstanak, bili smo u jako lošoj situaciji, ali smo se malo izvukli. Verujem da ćemo i naredne sezone igrati Premijer ligu, imamo kvalitet“.

On je priznao da mu je bilo teško pao odlazak iz Olimpijakosa tokom zimskog prelaznog roka.

„Sve je to fudbal, teško mi je bilo što sam ostavio Olimpijakos. Nisam imao veliku želju da idem, osim u slučaju baš dobre ponude. Klub je prihvatio od Kristal Plasa, ja sam bio zadovoljan ličnim uslovima i dogovorili smo transfer“, rekao je Milivojević, a potom demantovao engleske medije navodnom izjavom da bi Kristal Palas bio šampion grčkog prvenstva.

„Kada su me pitali da uporedim bivši i sadašnji klub, rekao sam da bi Kristal Palas bio u vrhu grčkog šampiona. Isto tako bi Olimpijakos bio među osam najboljih u Premijer ligi“, poručio je rođeni Kragujevčanin i dodao da mu je saigrač iz reprezentacije i fudbaler Čelsija Nemanja Matić savetima mnogo pomaže u Londonu.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde, kada je u Beogradu, često je gost na košarkašim utakmicama crveno-belih.

„Puno pratim Evroligu, samo protiv Armanija nisam gledao zbog obaveza. Trener Radonjić je pokretač svega, bilo koji drugi trener da dođe ne bi napravio takav uspeh. Momci igraju odlično, verujem da će se plasirati među osam najboljih u Evroligi“, zaključio je Milivojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar