U trendu

Miljković: Igrale smo za Anu; Dabović: Tek nas čekaju uspesi

BEOGRAD – Plejmejker ženske košarkaške reprezentacije Maja Miljković kaže da se tim za bronzanu medalju na Evropksom prvenstvu pripremamo dugo, ali i da je postojala vera da ekipa može da se vrati posle poraza od Španije u polufinalu.
„Jako dugo smo se spremale za sve ovo, još od 1. maja. Znale smo da fizički možemo sve da iznesemo. Bilo je jako teško posle poraza od Španije. Malo smo i pale, ali znale smo da smo spremne i da možemo da odgovorimo na pravi način u borbi za bronzu“, rekla je Miljković novinarima posle meča.
U meču za treće mesto protiv Velike Britanije, Miljković je zamenila Anu Dabović, koja na ovoj utakmici nije ulazila u igru, zbog povrede šake zarađene na četvrfinalnom susretu protiv Švedske.

„Imala sam Aninu podršku. Igrale smo za nju, koja je igrala za nas i sa slomljenom rukom. Od prvog do poslednjeg minuta morale smo da damo maksimum, tako smo izašle na parket i jako sam srećna što smo uspele da osvojimo medalju i da održimo taj kontinuitet uspeha na velikim takmičenjima“, rekla je Miljković, a na njen nastup osvrnula se i Dabović.

„Nije što sam joj ja kao nešto pomogla, nego je Maja motivisana što dobija državnu penziju. Šalimo se… Iskreno, izvinila sam se njima što nemaju penziju kao mi ostale, ali Bože moj, tek će. Sve vreme pričam da smo u najboljim godinama. Mislim da su tridesete najbolje godine u karijeri i tek nas čekaju uspesi“, rekla je Dabović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.