U trendu

Miljković: Očekujemo podršku publike protiv Turske

BEOGRAD – Košarkašica Srbije Maja Miljković izjavila je da očekuje podršku publike na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine protiv reprezentacije Turske.

Izabranice Marine Maljković u četvrtak započinju novi ciklus takmičenja na međunarodnoj sceni protiv Turske, a to će biti prvi duel koji će srpska reprezentacija odigrati od meča za evropsku bronzu koji je dobila u „Štark areni“ protiv Velike Britanije pre četiri meseca.

„Radujem se svakom novom okupljanju reprezentacije. Ispred nas su dva važna takmičenja – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021 i kvalifikacije za Olimpijske igre u februaru. Sve reprezentativke sa nestrpljenjem očekuju nastup pred domaćom publikom protiv Turske. U pitanju je dosta kvalitetan tim i toj utakmici moramo da pristupimo sa najvećom mogućom energijom i motivacijom“, rekla je Miljković za sajt KS S.

Bek reprezentacije Srbije istakla je i da su se utisci sa prethodnom Evrobasketa u Zrenjaninu i Beogradu slegli i da je veoma ponosna na sve što je naša reprezentacija uradila na šampionatu, kao i da su to razlog zbog čega očekuje da će košarkašice u četvrtak u hali sportova „Ranko Žeravica“ imati veliku podršku publike.

„Nadam se da će tribine hale na Novom Beogradu biti ispunjene do poslednjeg mesta. Verujem da će naši navijači prepoznati značaj utakmice protiv Turske i da će svojim prisustvom i podrškom pomoći nam da na pravi način započnemo kvalifikacije za EP“, rekla je Miljković.

Posle duela sa Turkinjma, Srbiji sledi i gostovanje Albaniji 17. novembra.

„O reprezentaciji Albanije u ovom trenutku nemamo previše informacija i o toj utakmici ćemo razmišljati posle duela protiv Turske. Očekujem da oba duela odigramo agresivno i sa maksimalnom koncentracijom u našem prepoznatljivom stilu i da prvi kvalifikacioni prozor završimo sa dve pobede“, zaključila je Miljković.

Utakmica između Srbije i Turske igra se u četvrtak 14. novembra od 17 sati, a ulaznice za ovaj meč po ceni od 300 i 500 dinara već su u podaji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar