U trendu

Miljković titulom „produžio“ karijeru

Jedan od najboljih odbojkaša svih vremena Ivan Miljković, nakon što je dao veliki doprinos Halbank Ankari u osvajanju titule prvaka Turske, potvrdio je da će aktivno igrati i u 39. godini.

Srpski korektor posle trijumfa nad Arkasom (3:2) u suzama je napustio teren, što su mnogi protumačili kao kraj pregobate karijere.

„Samo sam završio još jednu sezonu u karijeri. Ko me poznaje, zna da nikada ništa nisam najavljivao, pa tako neću ni oproštaj od odbojke. Osećam se odlično, povrede me zaobilaze i vreme će pokazati kada ću se oprostiti“, rekao je Miljković za sajt „World of Volley“, dodavši da je za njegove dobre partije velike zasluge ima trener turskog šampiona Slobodan Kovač.

Miljković, koji uporedo obavlja i funkciju potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije, došao je do treće titule u Turskoj (dve sa Fenerbahčeom).

Bivši korektor Partizana trofeje je osvajao i u Italiji sa Lube Mećeratom, sa kojom ima i dve Lige šampiona, kao u Grčkoj sa Olimpijakosom.

Ogromne uspehe beležio je i u dresu reprezentacije Srbije, čak 16 medalja ima sa velikih takmičenja, među kojima su zlato sa Olimpijskih igara iz Sidneja (2000) i dva zlata sa Evropskih prvenstava u Ostravi (2011) i Beču (2001).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.