U trendu

Milojević: Bez kalkulacija u Surdulici, iako se bliži derbi

BEOGRAD – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević smatra da njegov klub čeka teško gostovanje Radniku u 23. kolu Superlige i da nema nameru da kalkuliše pred večiti derbi.

„Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojacanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva“, rekao je Vladan Milojević na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

Trener Crvene zvezde istakao je glavna snaga protivnika kolektiv i disciplina.

„Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuče, i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biče sasvim različita utakmica od prethodnih“, rekao je Milojević.

Milojević je naveo i da očekuje veliku podršku navijača, uprkos najavi lošeg vremena za vikend.

„Čuli smo da ce biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domačini i verujem da ce učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko ce u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove“, rekao je trener crveno-belih.

Iako Crvenu zvezdu posle Radnika očekuje večiti derbi, Milojević je naglasio da nema kalkulacija.

„Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. Sa druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima preti suspenzija zbog kartona, i oni bi igrali. Imam poverenje u sve svoje igrače i svi zaslužuju šansu“, istakao je Milojević.

Milojević se osvrnuo i na rezultate u Ligi Evrope, odnosno uspehe Krasnodara i Salcburga, ekipa koje je Crvena zvezda eliminisala prethodno u evropskim pohodima.

„Krasnodar i Salcburg smo „slučajno“ izabacili… Drago mi je da nastavljaju svoje borbe i voleo bih da se ponovo susretnemo, pa da ih ponovo „slučajno“ izbacimo. Šalu na stranu, to i nama daje na vrednosti, to su jako dobre i kvalitetne ekipe, kao što su bili i naši protivnici u Ligi šampiona. Mi guramo našu priču“.

Navodi i da su te utakmice bile prekretnica za njegov tim.

„Te utakmice sa Krasnodarom i Salcburgom su bile možda i naša prekretnica, da budemo bolji i mogli smo mnogo da naučimo iz tih duela. To su velike ekipe, pogotovo Salcburg, želim im da doguraju i do finala i da osvoje Ligu Evrope, zašto da ne“, zaključio je Milojević.

Utakmica Radnik – Crvena zvezda igra se sutra od 17 sati u Surdulici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar