U trendu

Milojević: Bliži se Liverpul, ali razmišljamo samo o Radu

BEOGRAD – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su svi svesni da se bliži utakmica sa Liverpulom u Ligi šampiona, ali da ne sme da se razmišlja o Enfildu jer je pre toga meč sa Radom u Superligi.

„Rad je od dolaska trenera Zorana Milinkovića postao je kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala, svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Prvenstvo nam je prioritet, i dalje stojim iza tih reči i imamo veliku želju da odbranimo titulu“, rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

Zbog povrede neće igrati kapiten Vujadin Savić, a još nekoliko igrača se žali na povrede i pitanje je da li su potpuno spremni za duel sa „građevinarima“.

„Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju“.

Za mlade fudbalere Dejana Joveljića i Aleksu Terzića rekao je da bi uskoro trebalo da postanu nosioci Zvezdine igre.

„Oni će da u vrlo kratkom vremenskom periodu da postanu nosioci, ne zato što su mladi, već zato što poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati“.

Trener Zvezde osvrnuo se i na iskustvo koje donose utakmice protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula u LŠ rečima da je to prilika da se stekne uvid u svetske trendove.

„Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa. Kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim“, zaključio je on.

Utakmica 12. kola Superlige Crvena zvezda – Rad zakazana je za sutra od 19 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar