U trendu

Milojević: Gol protiv Partizana? Neka svi poskidaju dresove

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je duel sa Partizanom nova prilika za dokazivanje njegovog tima, posle podviga i plasmana u grupnu fazu Ligu Evrope.

„Raspored je hteo da posle Evrope ide odmah derbi. Kao i pred svaku utakmicu se spremamo, iako je derbi značaj više, Partizan je konkurent i večiti rival. Ovo je novi duel, novo dokazivanje i imam veliko poverenje u moj tim“, rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Crveno-bele pred duel sa Partizanom opterećuju lakše povrede igrača poput Milana Rodića, Nemanje Milića i Dušana Anđelkovića.

„Pozitivna je situacija, videćemo koliki je stepen povrede pojedinaca. Rodić je protiv Krasnodara dobio udarac u nožni palac koji ga je mučio, ali nije pogoršano stanje. Imamo Bainovića i Krstičića koji su registrovani i na raspolaganju su. Do meča ima vremena i donećemo odluku. Krstičić je iskusan igrač, dobro je pripremljen, možda nije na 100 odsto, ali nemamo puno vremena“, poručio je trener Zvezde.

Milojević priželjkuje spektakl i euforiju na derbiju nakon što su oba tima napravila veliki uspeh u Evropi.

„Navijači treba da dođu sa euforijom i da nas podrže. Veliki je njihov udeo u uspesima, svi dele kolač, nadam se da će nam ponovo dati vetar u leđa“.

Milojević će prvi put kao trener seniorskog tima Crvene zvezde biti učesnik večitog derbija.

„Igrao sam dosta puta kao fudbaler i trener protiv Partizana. Nisam debitant ili možda sam najmanje debitant ako tako može da se kažem“, kazao je on.

Prema njegovim rečima neće zabraniti svojim izabranicima da u slučaju golova protiv Partizana poskidaju dresove.

„Nikad im neću to braniti protiv Partizana, neka svi poskidaju dresove. Za neku drugu utakmicu možda da, još sutra imaju tu mogućnost“, zaključio je Milojević, uz konstataciju da ne zna da li će biti odlazaka i dolazaka do kraja prelaznog roka jer ne razmišlja o tome.

Iz Crvene zvezde su istakli da ne očekuju krcate tribine „Marakane“, ali ni ispod 35.000 gledalaca.

Utakmica 7. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.