U trendu

Milojević: Ne smemo da se opustimo protiv Mornara

Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra dobro i agresivno u odbrani u predstojećoj utakmici protiv Mornara, kako bi pobedila i olakšala put ka opstanku u Jadranskoj ligi.

„Protiv Mornara smo ove sezone igrali već četiri puta, uključujući i pripremni period. Svesni smo kvaliteta ekipe iz Bara i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Ovo je izuzetno bitan meč za obe ekipe. Mi smo sa pobedom više u nešto boljem položaju, ali to ne sme da nas opusti. Moramo da udjemo u meč koncentrisano i da uz agresivnu odbranu probamo da pobedimo i olakšamo sebi put ka opstanku u ABA ligi“, rekao je Milojević za klupski sajt.

Košarkaši Mege u sredu od 17 časova igraju u Baru protiv Mornara, utakmicu 23. kola Jadranske lige. Ekipe se bore za opstanak u regionalnom takmičenju, Mega je 10. na tabeli sa osam pobeda i 14 poraza, dok Mornar zauzma 12. mesto sa pobedom manje.

Milojević zbog povreda neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Vlatka Čančara, a izostaće i Predrag Samardžiski i Radovan Djoković.

Mega Leks i Mornar su ove sezone igrali tri puta u takmičarskim utakmicama i jednom u pripremnom periodu, kada je Mega pobedila na turniru u Čačku. U Ligi šampiona obe ekipe su zabeležile po jednu pobedu na svom terenu, dok je u 10. kolu Jadranske lige srpski tim pobedio u Sremskoj Mitrovici sa 93:87.

Krilni košarkaš Mega Leksa Djordje Simeunović rekao je da ekipa želi da udje u niz pobeda.

„Čeka nas teško gostovanje u Baru. Mornar igra vrlo dobro, pogotovo na domaćem terenu. Ovo je veoma važna utakmica za nas po pitanju opstanka u ligi. Moramo da smanjimo velike oscilacije u igri i da udjemo koncentrisani u meč. Želimo da udjemo u pobednički niz i pokušamo da završimo ligu u gornjem delu tabele“, rekao je Simeunović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar