U trendu

Milojević: Od igrača tražim samo „srce na terenu“…

BEOGRAD – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević nije hteo da preuzme ulogu favorita protiv Spartaka iz Trnave u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i poručio da veoma respektuje protivnika.

„Spartak je pokazao da je ozbiljan tim, na papiru je bio slabiji, pa je izbacio Legiju. Imaju lokalne igrače, iskusne, neće biti ništa lakše nego u prethodnim duelima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Respektujemo ih i adekvatno ćemo se pripremiti za njih“, rekao je Milojević na konferenciji za medije na stadionu „Rajko Mitić“.

On je dodao da Spartak nije defanzivna ekipa, već da igra savremeni fudbal.

„Teže onom što svi hoće, imaju brze i fizički jake igrače. Nisu menjali tim iz prošle sezone, to je ono što treneri vole… Moramo da budemo oprezni“.

Prema njegovim rečima Spartakov poraz proteklog vikenda od Podbrezova (1:0) u slovačkom prvenstvu neće ga zavarati zbog kombinovanog sastava.

„Sve karte su bacili na Evropu, čak i prethodnim utakmicama u prvenstvu su kombinovali. To nema dodirnih tačaka u ovom periodu u odnosu na Evropu“.

Milojević nije hteo da se složi sa brojnim konstatacijama stručnjaka i javnosti da je prvak Srbije favorit protiv Slovaka.

„Ne slažem se sa takvim navodima, nismo favoriti“, staloženo je konstatovao Milojević.

Na pitanje da li su dueli sa ekipom iz Trnave, zbog velikog uloga – jesen u Evropi, najvažniji u sezoni, Milojević je u svom stilu odgovorio:

„Svaka naredna utakmica je meč sezone. Način takmičenja je takav, igraju se dva poluvremena, u Beogradu i Trnavi i mnogo je specifičnije nego u prvenstvu. Ipak, za nas iz stručnog štaba ništa nije tako, za nas je najvažnija ona naredna“.

Upitan da, u slučaju da je novinar, kako bi najavio meč sa Spartakom, Milojević je istakao naslov „Dođite na Marakanu i podržite nas“.

„Nikakva obećanja od mene nećete čuti, kao i prošle sezone. Samo ću tražiti od mojih igrača da ostave „srce na terenu““, zaključio je Milojević, uz napomenu da respektuje i Salcburg, mogućeg rivala u plej-ofu za LŠ, ali da mu je u ovom trenutku najvažniji Spartak.

Prva utakmica 3. kola kvalifikacija za LŠ Crvena zvezda – Spartak igra se sutra od 20.30 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.