U trendu

Milojević posle“najveće pobede“: Imam velika leđa, a mlad sam

TRNAVA – Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, nakon što je njegov tim eliminisao Spartak iz Trnave, izjavio je da je „pročitao“ rivala i da mu se isplatilo to što u revanšu nije kalkulisao.

Šampion Srbije pobedom posle produžetaka nad Spartakom (2:1) u Trnavi došao je na korak do plasmana u Ligu šampiona, obezbedivši evropsku jesen drugu godinu u nizu.

„Pokazali smo od prvog minuta da smo hteli pobedu. Nikad nisam kalkulisao, pa ni sada u Trnavi. Nisam bio zadovoljan našim nastupom u Beogradu, ali smo ih sada dobro izanalizirali i iskoristili neke stvari. Mnogo sam ponosan na igrače, Zvezda je velika i mora da bude među velikanima“, rekao je Milojević na konferenciji za medije posle utakmice u Slovačkoj.

Na pitanje da li je ostvario naveću pobedu u karijeri, Milojević je odgovorio:

„Dovoljno sam mlad, pokušavam sebi da tepam (smeh prim. aut)… Ne bi bilo lepo da kažem da jeste ovo moja najveća pobeda, na to pitanje bih mogao da odgovorim kad završim karijeru“.

Prema njegovim rečima veoma je značajno što će Crvena zvezda drugu sezonu zaredom igrati u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

„Ta energija, ljubav prema Zvezdi, mora da se iskoristi… Kada ste veliki to mora da se dokaže, da pripadamo među najboljima u Evropi. Zvezda je to zaslužila i zato mi je drago. Prva utakmica je bila nauk. Čim smo videli večerašnji sastav Spartaka, odnosno da je isti kao iz Beograda, znali smo kako ćemo da igramo“, između redova je Milojević rekao da je „pročitao“ Spartak.

O narednom rivalu u borbi za Ligu šampiona, austrijskom Salcburgu, Milojević kaže da očekuje dva spektakla.

„Bliže smo našem cilju… Salcburg je favorit, ali igraju se dve utakmice i videćemo šta će biti. Igraćemo „muški“ i spremićemo se za tim koji igra slično kao Spartak“, zaključio je trener Zvezde.

Milojević je priznao da mu prija što su navijači skandirali njegovo ime.

„To su trenuci koji su dragi. Bez lažne skromnosti, radim sa mojim momcima i sve zasluge idu njima, tu sam da ih bodrim. Mislim da imam dovoljno velika leđa da ponesem sav teret. Takve stvari ne mogu da se plate“, zaključio je on.

Crvena zvezda već narednog utorka igra protiv Salcburga prvi meč u Beogradu, pred praznim trbinima zbog kazne UEFA, dok je revanš u Austriji sedam dana kasnije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar