U trendu

Milojević: Svakoga poštujemo, ne bojimo se nikoga

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da su njegovi fudbaleri zasluženo prošli Spartu i da poštuju svakog protivnika, ali da u baražu za Ligu Evropa neće plašiti nikoga.

„Ako sumiramo ove dve utakmice, mislim da smo zasluženo prošli jednog ozbiljnog protivnika. U ove dve utakmice smo igrali mudro i disciplinovano, što pokazuje i skor. Nastavićemo vredno da radimo, to sam obećao i to nam daje mogućnost, podstrek i motiv“, rekao je Milojević novinarima posle utakmice u Pragu.

Zvezda je prošla u baraž za Ligu Evropa, pošto je u revanšu pobedila Spartu sa 1:0, posle 2:0 prošle nedelje u Beogradu.

„Čekamo narednog protivnika, ali ono što sam rekao igračima u svlačionici je to da moraju da znaju da u ovakvim utakmicama mora da se da poslednji atom snage, mnogo da se trči, borba…“, kazao je Milojević.

On je naveo da ima još mnogo prostora za napredak.

„Ne znam na kojoj se skali nalazimo, ali tražiću maksimum od igrača i videćemo koliko je to. Mnogo me raduje što su veoma brzo usvojili principe igre i to samo oslikava kakav kvalitet imamo. Svako mora da zna koji su mu zadaci. Ekipa generalno ne može da zavisi od izostanka bilo kog igrača i svaki mora da odsustvo drugog nadomesti najbolje moguće“, rekao je Milojević.

On je rekao da nema želje pred žreb za narednu rundu i dodao uz osmeh: „Ako verujete, moje želje se nikad nisu ostvarile, tako da ih nemam“.

„Sve ekipe u baražu su jake i ne razmišljam o protivniku. Poštovaćemo svakoga, ali se ne bojimo ikoga. Od mene nećete čuti krupne reči, nije nam potrebno da se njima razbacujemo. Daćemo sve od sebe ko god da bude protivnik, pa neka prodje bolji“, rekao je Milojević.

Upitan da li će tražiti od uprave da do kraja kvalifikacija ne bude odlazaka, trener crveno-belih je odgovorio: „Videćemo, to su stvari koje radim sa sportskim direktorom i nadam se da će sve biti okej“.

Milojević je zahvalio navijačima Crvene zvezde na velikoj podršci u Češkoj, a pohvalio je i gostujuće navijače koji su zajedno sa srpskim skandirali „Kosovo je Srbija“.

„Taj detalj mi je ostavio veliki utisak, To je bilo nešto predivno, kao čovek i trener Zvezde sam bio jako ponosan“, istakao je trener Crvene zvezde.

Milojević je poželeo sreću Sparti, treneru češkog kluba Andrei Stramačoniju i njegovom pomoćniku Leonidasu Bokolosu, koji mu je bio saigrač u Panatinaikosu tokom igračke karijere.

„Sparta je veliki klub, naći će svoj put. Želim im uspešan nastavak sezone. Bez obzira na to što smo imali 2:0 posle prve, ni u jednom trenutku se nismo da kažem da je gotovo jer smo igrali sa protivnikom koji ima svoj stil igre, način, češki fudbal je izuzetno kvalitetan, kvalitetna liga, reprezentacija“, kazao je Milojević.

Žreb za baraž za ulazak u grupnu fazu Lige Evropa na kom će Zvezda dobiti protivnika održaće se u petak u 13.00 u Nionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.