Milojević: Zanemarivanje Javora bi bilo samoubistvo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da bi bilo pogubno da njegovi fudbaleri zbog početka Lige Evropa zanemare sutrašnju utakmicu sa Javorom.

„Igraćemo non-stop, ali ne kukamo. Moramo da budemo koncentrisani na prvenstvo isto kao i na Evropu. Drugačije bi bilo samoubistvo jer je prva naredna najbitnija. Nemamo alibi zbog neke utakmice“, rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će nastaviti sezonu posle reprezentativne pauze, a sledi joj utakmica sa Javorom u Super ligi, posle koje sledi BATE Borisov na početku Lige Evropa.

Utakmica sa Javorom igraće se u subotu od 19.00 u Ivanjici, u osmom kolu srpskog prvenstva.

„Svi očekuju tu utakmicu u četvrtak, što je sasvim normalno, ali je za nas to zabranjena tema. Razmišljamo samo o Javoru i tom teškom, veoma neprijatnom gostovanju“, kazao je Milojević.

Crveno-beli uz utakmicu manje vode na prvenstvenoj tabeli sa 16 bodova, ispred Vojvodine koja ima 15 i Spartaka Voždovca i Radničkog sa po 14.

Trener Zvezde je rekao da je njegovoj ekipi reprezentativna pauza maksimalno prijala posle dva naporna meseca.

„Pauza nam je maksimalno prijala. Iskoristili smo je najbolje moguće da se odmorimo i napunimo baterije. Spremni smo za sve izazove“, istakao je Vladan Milojević.

On je naveo da je prezadovoljan igračkim kadrom, koji je formiran tako da je ekipa popunjena na svakoj poziciji.

„Ako nema rotacija, dolazi do premora igrača, a mi imamo dovoljan fond. Tako smo formirali tim da smo adekvatno popunjeni na svim pozicijama. Imamo dva tima na koja mogu da računam bez ikakvih problema. Biće mnogo napora“, dodao je trener crveno-belih.

Milojević je istakao važnost povratka pojedinih srpskih fudbalera iz inostranstva, koji su po njegovim rečima uveli novu dimenziju na treninzima.

„Mnogi koji su došli, povratnici iz inostranstva, uneli su drugi mentalitet u trening, veliku disciplinu i rad, što mnogo znači mladjima“, rekao je Milojević.

On je kazao da je zadovoljan formom napadača i da ga ne brine ako neko ima golgeterski post jer je „na njima da vredno rade, a golovi će doći“. Ričmondu Boaćiju i Aleksandru Pešiću će u napadu biti priključen omladinac Dejan Joveljić.

Brazilski fudbaler Rikardinjo je izgubio mesto u timu, ali po rečima Milojevića vredno trenira i ima njegovu punu podršku. Ponovio je da je strpljiv za svakog igrača.

„To su sve moji igrači. Kao trener i pedagog, morate da mu date podršku, to je kao kada imate dete, a ja ih gledam kao svoju decu. Rikardinjovo znanje nije sporno, raduje me da trenira. On je dobro, vaspitano dete, pravi timski igrač. Biću strpljiv sa svima njima. Dužan sam da to uradim. Svakom treba dati vremena da pokaže šta je. Neko se snadje, neko ne, videćemo, ali sam optimista“, kazao je Milojević.

Kada je reč o povredjenom Branku Jovičiću, trener crveno-belih je rekao da klub neće žuriti, a da se njegov povratak očekuje krajem novembra.

„Jovičić je sa nama i očekujemo njegov povratak. Koliko će biti spreman… Možda će igrati, možda ne, zavisi od lekarske službe. Nećemo žuriti, to je sigurno jer nema potrebe. Bitno je da ozdravi i bude psihički spreman“, rekao je Milojević.

Crvena zvezda, osim Jovičića, nema problema sa povredjenim i suspendovanim igračima i Milojević će protiv Javora imati sve na raspolaganju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike