U trendu

Milošević: Derbi nije biti ili ne biti

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je danas da je predstojeći derbi protiv Crvene zvezde veoma bitan, ali je istakao da nije utakmica „biti ili ne biti“ za crno-bele.

„Ne želim da govorim o važnosti derbija, to svi vrlo dobro znate. Naša situacija je i dalje jako komplikovana, ali trudimo se da je popravljamo. Poslednja utakmica u Nišu možda predstavlja rezultatski korak unazad, ali ja je tako ne gledam. Ekipa je u dobroj meri odgovorila na ono što smo tražili, imali smo i šest-sedam igrača koji nisu mogli da nastupaju na toj utakmici…“, rekao je Milošević novinarima na stadionu Partizana.

Fudbaleri Partizana sutra gostuju Zvezdi u trećem kolu plej-ofa Super lige Srbije.

„Ova utakmica jeste jako bitna i može da bude jako bitna za nas. Može da nam donese mnogo, ali nije utakmica koja predstavlja biti ili ne biti. Posle toga imamo još četiri utakmice gde treba da obezbedimo ulazak u Evropu i to je najbitnije za nas u ovom momentu. Derbi ima svoju specifičnu težinu, ali ne sme da bude utakmica biti ili ne biti“, rekao je Milošević.

Milošević se delimično saglasio sa konstatacijom novinara da dobra izdanja crno-belih u ovosezonskim derbijima može da znače njegovoj ekipi.

„Te dve utakmice sigurno mogu da pomognu mnogo, jer je ekipa pokazala da ume i da zna kako da izadje na kraj sa ovom ekipom Zvezde. To može da bude mali plus pred sutrašnji meč“, rekao je Milošević.

Obe ekipe u sutrašnji derbi ulaze posle poraza u prethodnom kolu.

„Sve utakmice pre derbija, rezultati, stanje na tabeli… sve to pada u vodu kad počne derbi. Porazi u prethodnom kolu neće uticati ni nas, ni na Zvezdu. Važnost utakmice je velika i za nas i za njih, i to je nešto sa čime ćemo se boriti i mi i oni i ko bude uspeo da bolje odupre psihološkom pritisku taj će biti u velikoj prednosti“, rekao je Milošević.

Novinare je zanimalo i da li bi bio zadovoljan bodom.

„U situaciji u kojoj smo, možda da, ali ne bih sad apriori potpisao. Remijem ne dobijamo puno u odnosu na poraz, a pobeda može da nam donese puno…“, rekao je on.

Partizan bi eventualnom pobedom i derbiju i osvajanjem Kupa uspeo da „spasi“ sezonu.

„Partizan mora da obezbedi Evropu. Ova utakmica sutra nama može da bude veliki korak ka tome, ali ako ne bude, mi moramo da budemo spremni na pakao u poslednje četiri utakmice i da kroz prvenstvo obezbedimo Evropu. To je primarni cilj. Ako uspemo da osvojimo i Kup, to je veliki bonus“, rekao je Milošević.

Novinari su upitali Miloševića i kako njemu deluju reči predsednika kluba Milorada Vučelića koji je rekao da „deo fudbalskog establišmenta radi na tome da Partizan bude peti“.

„Posle ovi poslednjih rezultata, ima podlogu to što je predsednik rekao. Ali, ja nemam vremena da se bavim tim stvarima, moram da se fokusiram na ekipu. Ne mogu da vodim računa o tome šta rade druge ekipe i deo establišmenta“, rekao je Milošević.

Trener Partizana je naveo da će svi osim Marka Valijentea biti spremni za derbi.

Arbitar na „večitom“ derbiju biće Novak Simović, a Milošević ponovo nije želeo da komentariše sudije. „Neću komentarisati ni sudije ni sudjenje, ni pre ni posle utakmice“.

Utakmica se igra sutra od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar