U trendu

Milovan Rajevac novi selektor Tajlanda

 Srpski trener Milovan Rajevac imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Tajlanda.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Tajlanda Vitaja Laohakul rekao je da je ugovor sa 63-godišnjim trenerom potpisan na godinu dana i da će Rajevac početi da radi 4. maja.

„Tajlandski fudbal je u transformaciji, a to je i prilika novom treneru da se dokaže“, rekao je on.

Rajevac je na klupi zamenio Kjatisaka Senamuanga, koji je prošlog meseca podneo ostavku zbog kritika javnosti posle loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Srpski trener je 2010. godine predvodio Ganu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Osim njega kandidati za selektora Tajlanda bili su Markos Paketa i Vinfred Šefer.

„Izabrali smo Rajevca zbog njegove vizije i prethodnog rada u azijskom fudbalu. Procenjivaćemo ga svakodnevno. Osim rezultata, uzećemo u obzir i način igre“, naveo je Vitaja.

Rajevac je tokom karijere trenirao Borac iz Čačka, užičku Slobodu, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Al-Sad, Al-Ali, Rudar iz Velenja, kao i reprezentacije Gane, Katara i Alžira.

On će na klupi Tajlanda debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Uzbekistana, 6. juna u Taškentu. Sedam dana kasnije Tajland će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata u Bangkoku.

Tajland je poslednji na tabeli Grupe B u azijskim kvalifikacijama i izgubio je šanse da se plasira na Mundijal u Rusiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar