U trendu

Milutinov 26. pik na draftu, Radičević 57. a Mitrović 60. pik

Košarkaša Partizana Nikolu Milutinova izabrao je San Antonio kao 26. pika na noćas održanom draftu NBA lige.

Milutinov je izabran u prvom krugu kao 26. pik, dok su dvojica srpskih košarkaša Nikola Radičević i Luka Mitrović izabrani u drugom krugu.

Košarkaša Sevilje Radičevića kao 57. pika izabrao je Denver, a košarkaša Crvene zvezde Mitrovića kao 60. „draftovala“ je Filadelfija.

Za prvog pika na draftu Minesota je izabrala centra Univerziteta Kentaki Karla Entonija Taunsa. On je u proseku po utakmici igrao 21 minut, postizao 10,3 poena i imao 6,7 skokova za Kentaki.

To je treći put u poslednjih šest godina da Univerzitet Kentaki ima prvog pika na draftu, posle Entonija Dejvisa 2012. i Džona Vola 2010. godine.

Drugi pik je bek Ohajo stejta D’Ađelo Rasel, koga su izabrali Los Anđeles Lejkersi, dok je centar Djuka Džalil Okafor treći pik, koga je izabrala Filadelfija.

Četvrti pik je igrač Sevilje Kristapas Porzingis, koga je izabrao Njuork, a gledaoci u dvorani u Bruklinu su zbog toga negodovali.

Košarkaš Barselone Mario Hezonja iz Hrvatske je peti pik, a izabrao ga je Orlando, dok je njegov saigrač Markus Erikson 50. pik, koga je izabrala ga Atlanta.

Šampion NBA lige Golden Stejt je kao 30. pika, poslednjeg u prvom krugu, izabrao Kevona Lunija sa Univerziteta UCLA.

Tauns i Okafor su nedeljama smatrani za najbolja dva izbora, ali Lejkersi nisu izabrali Okafora, već su se odlučili za D’Anđela Rasela, za koga veruju da može da igra zajedno sa Kobijem Brajantom.

„Kobi je sjajan momak. Zastrašujuće je to što ne znamo koliko je ostavio u ‘svom rezervoaru’. Radujem se što će me uzeti pod svoje okrilje i naučiti me sve što može“, rekao je Rasel.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.