U trendu

Ministar sporta Zoran Gajić mandat započeo posetom OKS

BEOGRAD – Ministar sporta Zoran Gajić prvi zvanični sastanak na novoj funkciji održao je sa rukovodstvom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem.

Kako se navodi u saopštenju OKS, Maljković i potpredsednici Žarko Žečević, Milica Mandić Đuričić i Marija Desivojević, kao i generalni sekretar Đorđe Višacki ugostili su Gajića, državnog sekretara Marka Kešelja, šefa kabineta Jovana Kneževića i posebnog savetnika Dejana Bojovića.

Predsednik Maljković izrazio je uverenje da će saradnja ove dve institucije u narednom periodu biti na najvišem mogućem nivou.

„Hvala novom ministru Gajiću koji je vrhunski profesionalac i moj dugogodišnji prijatelj što je prvi korak u novom mandatu napravio upravo ovde u Olimpijskom komitetu Srbije. Čestitam Vladi Srbije što je Zorana Gajića izabrala na ovu funkciju. Mislim da boljeg kandidata od njega nema. To govorim na bazi njegove posvećenosti, njegovog profesionalizma i razumevanja sporta. Očekujemo dobre rezultate i odličnu saradnju. Očekujem da napravimo zadovoljstvo u našoj državi kada je sport u pitanu i da učinimo sve da nastup našeg tima u Parizu prođe dobro, baš kao što su prošle i Olimpijske igre u Tokiju. Ni tada nismo ništa obećavali, već smo ćutali i radili. Tako planiramo i sada“, istakao je Maljković.

Gajić se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da jedino zajedničkim delovanjem Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i svih ostalih učesnika u sistemu sporta, sport može da nastavi da ide putem uspeha kojim je išao svih prethodnih godina.

„Očekuje nas nastavak rada koji je moj prethodnik napravio u sportu i odbrana svih rezultata koji su do sada postignuti. Veliki su uspesi srpskog sporta postignuti u Tokiju i mi se nadamo da ćemo prevazići ostvarene rezultate u Parizu za dve godine. Upravo je cilj ove posete Olimpijskom komitetu Srbije da napravimo plan rada u susret Olimpijskim igrama, kao i da demonstriramo jedinstvo i da napravimo da Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Srbije u sinergiji naprave još više nego što su do sada uradili. Mi smo dve krovne institucije za vrhunski sport i na ovaj način smo posebno želeli da olimpijskim sportovima pružimo uverenje da ćemo se maksimalno truditi da sportistima zajedno pomognemo u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata“, izjavio je Gajić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.