U trendu

Mirer osvojio zlatnu medalju u slalomu, Hiršer bez plasmana

Švedski skijaš Andre Mirer osvojio je zlatnu medalju u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok srpski predstavnici Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da završe trku.

Mirer je do trijumfa došao u vremenu od jednog minuta, 38 sekundi i 99 stotinki, što mu je najbolji rezultat u karijeri. On je na taj način postao prvi Švedjanin koji je postao olimpijski šampion u skijanju posle 38 godina, kada je Ingemar Stenmark u Lejk Plesidu osvojio zlata u slalomu i veleslalomu.

Srebrnu medlaju osvojio je Švajcarac Ramon Cenhojzern sa 34 stotinke zaostatka, dok se bronzanim odličjem okitio Austrijanac Mihael Mat sa 67 stotih delova sekunde zaostatka za Mirerom.

DanaÅ¡nju trku obeleÅŸile su greÅ¡ke glavnih favorita za osvajanje medalja. Prvo je od trke odustao dvostruki osvajač odličja s igrama u Pjongčangu Austrijanac Marsel HirÅ¡er, koji je trku zavrÅ¡io već posle nekoliko kapija u prvoj voÅŸnji, da bi potom i NorveÅŸanin Henrik Kristofersen u drugoj voÅŸnji odustao. On je posle prve voÅŸnje bio na liderskom mestu, ali na kraju nije uspeo da osvojil zlato, jer je pogreÅ¡io u drugoj voÅŸnji.

Srpski skijaÅ¡i Marko Vukićević i Marko Stevović nisu uspeli da zavrÅ¡e prvu voÅŸnju, pa su tako ostali bez plasmana u slalomu.

Takmičenja u skijanju završiće se u subotu, kada je na programu alpska kombinacija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.