U trendu

Mirković: Kvalitet Spartaka ne odgovara stanju na tabeli

BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da respektuje ekipu Spartaka iz Subotice sa kolegom Predragom Roganom i da je nezasluženo u donjem domu tabele.

„Očekuje nas Spartak u terminu na koji nismo navikli, kvalitet protivnika ne odgovara stanju na tabeli. Izuzetno cenim novog trenera Rogana, mog „klasića“, sve njegove ekipe igraju veoma agresivno… Spartak ima kvalitet, čvrsti su, sa interesantnim igračima poput Čečarića i Šimure“, rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Za predstojeći meč Mirković neće moći da računa na povređenog Sašu Ilića, dok i Zoran Tošić i Zlatan Šehović još nisu spremni.

Kako je otkrio, kvalietet terena u Kuli je u dobrom stanju.

„Imam informaciju da je teren dobar, iako je malo uži u odnosu na ostale iz Superlige. Bila je i opcija da se igra u Novom Sadu, ali je sigurno u Kuli bolji teren“.

Na konstataciju novinara da se treneri iz omladinske škole pamte po broju reprezentativaca, Mirković je uz osmeh prekinuo „Ako nije Murinjo“.

„Priključili smo nekoliko igrača iz omladinske škole. Filip Mladenović je biser, ali je jako mlad i ima mnogo vremena da dođe do gotovog proizvoda“, zaključio je on.

Utakmica 12. kola Superlige Spartak – Partizan igra se sutra sa početkom u 13 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.