U trendu

Mirković: Nema opuštanja posle derbija, idemo dalje…

BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je da ekipa ne sme da se opusti posle derbija i da je sada fokus na pobedu protiv Kolubare u šesnaestini finala Kupa Srbije.

„Još se cestito nisu slegle strasti pole derbija, a već imamo narednu obavezu. Nema popravnog, Kolubara je sastavljena od mladih i od prekaljenih igrača, koji su igrali Superligu i u inostranstvu. Imaju ambicije da se vrate u Drugu ligu, dobru infrastrukturu, teren je u odličnom stanju, nova tribina je sagrađena i očekujem odličan meč“, rekao je Mirković na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik.

Naravno, nije moglo ni bez „analize“ Zvezdinog gola u derbiju.

„Pogledao sam snimak, jednom ili dvaput, nijedan nije ubedio da jeste ili da nije gol, tako da ne bih polemisao. Ne treba da gubimo energiju na te stvari, idemo dalje i sve neka ide svojim tokom“

Mirković je stao i u zaštitu golmana Vladimira Stojkovića, koji je „vruće glave“ psole derbija rekao da vraća pasoš Srbije.

„Ne postoji čovek koji u nekom momentu nije izgovorio nešto zbog čega se pokajao. Kako kaže naš narod “tresne i ostane živ”. Stojković se posle meča izvinio, ne treba mu sada „drati kožu“. Meni kao treneru ta izjava pokazuje koliko su moji igrači želeli pobedu. Bilo bi pogubno da je rekao da se ne kaje i ja bih zaista tu stavio tačku“, zaključio je Mirković.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između Kolubare i Partizana igra se sutra od 15 sati u Lazarevcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.