U trendu

Mirković: Veće samopouzdanje pred duel sa Bešiktašom

BEOGRAD – Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je da je njegov tim izbacio snažnog protivnika, danski Nordsjeland, i da je samopouzdanje veće pred duele sa Bešiktašom u borbi za Ligu Evrope.

Crno-beli su pobedili Nordsjeland sa 3:2 u Humskoj i ukupnim rezultatom 5:3 prošli dalje u plej-of kvalifikacija za LE.

„Mogu da budem zadovoljan rezultatom i igrom u većem delu utakmice i naravno prolaskom. Izbacili smo veoma kvalitetnu i mladu ekipu, koja je izuzetno motorična, i dinamična i znali smo da moramo da budemo agresivni kao i oni da bismo im parirali“, rekao je Mirković na konferenciji za medije posle utakmice.

On je izjavio da su njegovi igrači loše otvorili meč, ali da su u nastavku zaigrali znatno bolje i pokazali veliku želju za pobedom.

„Mislim da u tim momentima moramo da odreagujemo drugačije. Zadovoljan sam, izborili smo još dve utakmice u Evropi i do četvrtka imamo vremena da pripremimo za Bešiktaš“, naveo je on, uz napomenu da „crne rupe“ ne smeju da se dešavaju.

Trener Partizana se nada da će čelnici kluba odložiti utakmicu sa Radom kako bi ekipa bila što spremnija za prvi meč plej ofa za Ligu Evrope protiv Bešitkaša.

Kada je reč o Bešitkašu rekao je da će napraviti strategiju.

„Upoznaćemo se malo bolje sa protivnikom, napravićemo takticki plan“, kazao je Mirković.

Za tri vezane pobede rekao je da mnogo znače jer pre 15-tak dana nije bila sjajna situacija.

„Kad imate samopuzdanje igra je bolja i samim tim rezultati su zadovoljavajući“.

Trener Nordsjelanda Kasper Hjulmand čestitao je Patizanu na prolasku dalje.

„Razočarani smo što smo izgubili obe utakmice. Imali smo dosta šansi, igrali smo dobro. Utakmica je bila izjednacena, bili smo bilizu da postignemo treći gol“, rekao je Hjulmand.

Prvi meč između Partizana i Bešiktaša na programu je sledećeg četvrtka u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.