U trendu

Mitrović i Stojković veruju u pobedu protiv Brazila

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović izjavio je danas da veruje da Srbija uz malo sreće može da napravi čudo i pobedi Brazil na Svetskom prvenstvu.

„Uz malo sreće i božiju pomoć, možemo do pobede. Mi smo Srbi i ništa nije nemoguće. Ko veruje u čudo, može da ga ostvari. Verujem da možemo da pobedimo. Brazil je možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoji“, rekao je Mitrović, preneo je Fudbalski savez.

Fudbaleri Srbije danas putuju iz Svetlogorska u Moskvu, gde će u sredu od 20 časova igrati protiv Brazila, utakmicu trećeg kola Grupe E na Svetskom prvenstvu. Srbiji je potrebna pobeda za prolaz u osminu finala. Na tabeli Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda, Srbija ima bod manje, a Kostarika je bez bodova.

Srpski fudbaleri izgubili su u petak od Švajcarske sa 1:2, a na utakmici je vidjena sporna situacija, kada su dvojica protivničkih igrača oborili Mitrovića u kaznenom prostoru.

„Pa ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli a sudija dosudio kontrafaul. Kada je svirao mislio sam da je dosudio penal, a ono – kontrafaul. Neverovatno. Mi Srbi smo navikli na nepravde, sada moramo da idemo težim putem. Moramo biti jaki i ujedinjeni kako bismo pobedili Brazil“, naveo je srpski napadač.

On je ocenio da je veći pritisak na Brazilcima, pošto Srbija nema šta da izgubi.

Srpski golman Vladimir Stojković rekao je da veruje u pobedu protiv Brazila.

„Prvi put od kada sam u reprezentaciji osetio sam da su svi uz nas, mediji, narod. Ogromna su očekivanja, postoji vera da možemo da ostvarimo dobar rezultat. Treba da budemo zahvalni Bogu što smo došli u situaciju da pobedimo Brazil. Mi to možemo, mi to želimo“, naveo je Stojković.

On je rekao i da veruje u kvalitet svoje ekipe.

„Da ne verujem da možemo da pobedimo Brazil ne bih sada bio ovde. Pokazali su i Švajcarska i Kostarika da može da se igra protiv Brazila, a bili smo svedoci nekoliko uslovno rečeno iznenadjujućih rezultata“, dodao je golman Partizana.

Govoreći o Mitroviću, Stojković je rekao da je napadač Fulama primer kako treba da se bori za reprezentaciju.

„U tome nije zaostajao ni ostatak ekipe, ali sada moramo biti 400 odsto spremni i borbeni. Kada ćemo ako ne sada“, naveo je on.

Govoreći o Brazilu, Stojković je rekao da su najbolji šuteri te ekipe Kutinjo i Nejmar, a upitan o eventualnom penalu, srpski golman rekao je da će „biti tu da ga odbrani“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.