U trendu

Mitrović: Izvukao sam mnogo pouka

Ovacijama su navijači Njukasla ispratili svoje ljubimce sa terena posle pobede nad Prestonom (4:1) u ponedeljak uveče, kojom je i teoretski obezbeđen ekspresan povratak u elitni engleski rang. Fanovi su skandirali i ime srpskog centarfora Aleksandra Mitrovića, koji je izgarao do poslednjeg daha na svakom od 23 meča, koliko ih je odigrao u drugoj ligi, čime je „kupio“ njihovu naklonost.

Imamo neverovatnu publiku, koja zaslužuje da gleda najbolji fudbal i zato sam presrećan što će sledeće sezone na naš stadion dolaziti Čelsi, Liverpul, Mančester junajted… – rekao je 22-godišnji Mitrović za „Dejli mejl“, kome je ovo druga sezona među „svrakama“. – Ova ekipa je odlična i nadam se da možemo dogodine da uradimo nešto veliko i u Premijer ligi. Nikada se ne zna šta fudbal može da donese.

Bivši napadač Teleoptika, Partizana i Anderlehta priznao je da mu nije bilo lako da se privikne na „čempionšip“, ali da mu je igranje u tom rangu mnogo značilo.

– Nisam verovao kada su mi pričali koliko je druga liga zahtevna, i bio sam iznenađen. Sada sam shvatio da je u fizičkom smislu čak i teža od prve. Izvukao sam mnogo pouka, napredovao sam. Manje sam igrao, pa sam imao mnogo više prilike da gledam sa strane i učim. Sve ovo me je napravilo boljim igračem, i sa ovim iskustvom sam uveren da lako mogu da igram u bilo kojem prvenstvu.

Do kraja takmičenja ostala su još dva kola, a Njukasl je na drugoj poziciji sa četiri boda manje od lidera.

– Probaćemo da dobijemo obe utakmice i preteknemo Brajton. Ipak, najbitinije je da smo ponovo prvoligaši – završio je Mitrović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar