U trendu

Mitrović: Mnogo mi znače golovi, Tadić je majstor

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je da su mu postignuti golovi protiv Austrije povratili samopouzdanje i dodao da je presrećan što je nacionala selekcija tokom ovog okupljanja ostvarila dve pobede.

„Golove mi mnogo znače za samopouzdanje… Možda je mogao još koji gol da bude, ali to je sada nebitno. Najbitnije da smo igrali dobar fudbal, iako je bilo dosta oscilacija. Drago mi što smo ispunili cilj tokom ovog okupljana, a to su svih šest bodova“, rekao je Mitrović.

Reprezentacija Srbije je sinoć pobedila Austriju u Beogradu sa 3:2, a dva gola postigao je Mitrović, oba na asistenciju Dušana Tadića.

„Duća je majstor, to se vidi iz aviona… Reako mi je da je uključio navigaciju, pa me zato našao dvaput. On je neverovatan igrač, drago mi je što imam mogućnost da igram s njim“, kazao je Mitrović uz osmeh i dodao da Tadić ima kvalitet da igra za neke od najkvalitetnijih klubova na svetu.

Srbija je posle tri kola je prva na tabeli Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa sedam bodova, koliko ima i Irska, ali i lošiju gol razliku.

Mitrović je rekao da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna posle dve uzastopne pobede i dodao da su svi „svesni da su tek na početku kvalifikacija“.

„Utakmica s Austrijom je bila teška, mogli smo mi da postignemo još neki gol, ali su mogli i oni. Najbitnije da smo pobedili. Sada smo svi srećni i zadovoljni, atmosfera je pozitivna i u takvom raspoloženju dočekujemo narednu utakmicu s Velsom“, kazao je Mitrović.

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je da je ekipa prezadovoljna što je tokom ovog okupljana upisala dve pobede.

„Ova pobeda je veoma veoma važna i ona može da bude prekretnica pred nastavak kvalifikacija. Mislim da smo utakmicu zaslužili da pobedimo našom željom, htenjem i zalaganjem na terenu. Ovo je nadamo se samo početak i sada gledamo prema drugim utakmicama. Nema razloga za euforiju, ali možemo da budemo prezadovoljni sa šest bodova iz dve utakmice“, rekao je Ivanović. 

Srbija je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi takodje bila u grupi s Austrijom. Upravo posle pobede nad Austrijom u Beču 2008. godine zaživeo je „kult“ reprezentacije, a kasnije je ekipa Radomira Antića izborila i plasman na Mundijal.

„Svi mi ponovo maštamo o tome, ali znamo da imamo još sedam utakmica ispred nas, pred nama je dugačak put“, rekao je Ivanović.

Srbiju narednog meseca očekuje gostovanje u Velsu, a Ivanović je rekao da je ta utakmica „jedan od najvećih i najtežih ispita u grupi“.

„Poslednju takmičarsku utakmicu u ovoj godini želimo da završimo uspešno. Biće teško, ali spremićemo se za to“, rekao je Ivnaović.

Reprezentativac Antonio Rukavina rekao je da ne bi trebalo dizati euforiju posle „velike pobede“ nad Austrijom.

„Bio bih zadovoljan, a mislim i da bi cela ekipa bila srećna da smo osvojili bod na današnjem meču s obzirom na to kako se odvijala utakmica. S ova tri boda smo na dobrom putu, ali ne treba dizati euforiju. Idemo utakmicu po utakmicu. Austrija i Velsu su favoriti naše grupe, a pobediti jednog od favorita kod kuće je velika stvar. Lideri smo grupe i sada je sve u našim rukama“, rekao je Rukavina.

„Najbitnije da igramo sve bolje i bolje, da stvaramo šanse i postižemo golove, ali moramo i defanzivu da popravimo, jer smo kod kuće primili četiri gola. Mislim da je to previše, iako dajemo dosta golova“, rekao je Rukavina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.