U trendu

Mitrović: Nadam se da ću i ubuduće igrati u tandemu sa Jovićem

Srpski napadač Aleksandar Mitrović izjavio je da se nada da će u reprezentaciji i ubuduće igrati u tandemu sa Lukom Jovićem, za koga je rekao da je budućnost svetskog fudbala.

„Uvek je lako igrati sa dobrim igračima, a Luka je strašan igrač. Biće potrebno vreme da se uigra u reprezentaciji, da se navikne. On je budućnost srpskog i svetskog fudbala. Lepo je igrati sa njim i nadam se da ćemo i ubuduće ovako igrati zajedno“, rekao je Mitrović novinarima.

Srbija je u ponedeljak uveče pobedila Litvaniju sa 4:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, uz dva gola Mitrovića i po jedan Jovića i Adema Ljajića.

Mitrović je na 49 utakmica dao 29 golova za reprezentaciju, čime je postao 10. najbolji strelac u istoriji.

„Lepo je kada se pogleda ta statistika. Tu su sve legende srpskog fudbala. Treba još da radim i treniram da bi došao na njihov nivo, da bi me neko poredio sa njima. Još sam mlad i nadam se da ću jednog dana biti na nekom vrhu“, kazao je Mitrović.

Nezaobilazna tema bila je utakmica sa Ukrajinom u petak, u kojoj je Srbija doživela debakl.

Mitrović je rekao da je to bila teška utakmica i da se dešavaju takvi mečevi kada ništa ne ide.

„Posle onako teške utakmice, bitno je da smo se vratili, zabeležili prvu pobedu u kvalifikacijama i osvojili bitna tri boda. Igrali smo dobro i moglo je ubedljivije. Umanjili smo malo gol razliku. Bitan trenutak za predstojeću utakmicu“, rekao je Mitrović.

Po njegovim rečima, utakmica sa Litvanijom potom je bila očekivano teška.

„Olakšali smo sebi jer smo dali dva gola na vreme. Protivnik je igrao čvrsto, ali smo lepo počeli i na vreme otvorili. Bilo je veoma bitno da udjemo jako i posao završimo što je pre moguće, da ne čekamo kraj i pravimo gluposti“, kazao je Mitrović.

Njegov klub Fulam ispao je iz Premijer lige i još je nepoznata klupska budućnost.

„Još ne znam ništa. Ima interesovanja, iz Engleske i nekih drugih država. Pod ugovorom sam sa Fulamom još četiri godine, oni su ti koji odredjuju sumu za koju će me prodati, poštujem to i videćemo šta će biti“, rekao je Aleksandar Mitrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.