U trendu

Mitrović o penalu: Nisam hteo tako, moja glava…

BEOGRAD – Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović kaže da nije imao nameru da „bocne“ loptu kod promašenog penala u pobedi nad Crnom Gorom (2:1) u Ligi nacija i da slično sigurno neće da ponovi u budućnosti.

Mitrović je „panenkom“ pokušao da savlada crnogorskog golmana Petkovića, ali je daleko preko gola poslao loptu u trenutku kada su „orlovi“ Imali dva gola prednosti.

„Hteo sam da gađam baš tamo gde se golman nije bacio, ali ni sam ne znam što sam promenio. Moja glava… Ne znam šta mi se desio, da sam bar malo promašio nego 10 metara. Znam da nikada neću više da probam tako“, rekao je Mitrović novinarima posle meča na stadionu „Rajko Mitić“.

Kaže najbolji strelac Srbije da je takav udarac vežbao na treninzima.

„Gledao sam Holandiju i da je Depaj tako šutirao, a i na treningu sam vezbao“.

Ipak, Mitrović je i uz promašeni penal stigao da se ponovo upiše u strelce na asistenciju Aleksandra Kolarova, što mu je peti pogodak u Ligi nacija.

„Dugo igram sa njim, znam gde daje lopte i osetio sam momenat. Bila je teška situacija, ali je na kraju ispalo sve perfektno. Lepa asistencija i lep gol“.

O samoj igri napadač Fulama objašnjava da, uprkos padu u drugom poluvremenu, najvažnija su tri boda.

„Prvo dobro, drugo poluvreme loše, morali smo da drhtimo poslednjih 10 minuta. Najbitnije je da se sve dobro završili i da smo osvojili tri boda. Sada nas čeka Litvanija, treba ući ozbiljno, igramo kući i da na pravi navcin završimo sve“, zaključio je Mitrović.

Srbija u ponedeljak igra sa Litvanijom na stadionu Partizana od 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.