U trendu

Mlada košarkaška reprezentacija na turniru u Istanbulu

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači rodjeni 1997. godine i mladji, otputovala je danas u Istanbul gde će od 4. do 8. jula učestvovati na turniru „Turgut Atakol“.

Kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, biće to najjača provera izabranika selektora Vladimira Djokića pred početak Evropskog prvenstva koje se od 15. do 23. jula održava na Kritu.

Srbija će u Turskoj pet jakih provera, a snage će odmeriti, osim sa domaćom selekcijom, još i sa vršnjacima iz Crne Gore, Rusije, Litvanije i Letonije.

„Imaćemo priliku da odigramo pet kvalitetnih utakmica na kojima ćemo pre svega želeti da vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na rivale koji nas čekaju na EP. Bićemo u prilici da sagledamo koliko smo uradili u dosadašnjem delu priprema i na čemu treba da radimo do početka šampionata. Takodje, na turniru u Turskoj otklonićemo neke nedoumice oko konačnog sastava tima“, rekao je trener reprezentacije Nenad Čanak.

Selektor Djokić je u Tursku poveo 13 košarkaša: Stefan Djordjević (Crvena zvezda), Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović (Partizan), Vanja Marinković (Partizan), Nikola Tanasković (Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić (Mega Bemaks), Nemanja Kapetanović (Mega Bemaks), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars), Luka Vasić (SAD) i Nikola Rakočević (SAD).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.