najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mladen Kocić: Privilegija je igrati u Areni

Reprezentativac Srbije u futsalu Mladen Kocić rekao je danas da njegova ekipa ima kvalitet za dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu.

„Nismo imali sreće na žrebu. Portugal ima Rikardinja, najboljeg igrača sveta, Slovenija nema tako zvučno ime, ali je veoma dobro organizovan kolektiv. Naravno, imamo i mi naše adute, kvalitet i odličnu atmosferu u ekipi. Nadamo se dobrom rezultatu. Srbija nikada do sada nije otišla dalje od četvrtfinala, a mi ćemo se potruditi prvo da ponovimo taj uspeh, a onda da pokušamo da napravimo korak dalje“, rekao je Kocić.

Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u Beogradskoj areni.

Turnir u Beogradu reprezentacija Srbije će otvoriti utakmicom protiv Slovenije, 2. februara od 18.30, a četiri dana kasnije igraće protiv Portugala.

„Svako od nas, kojim god sportom da se bavi, sanja o tome da se takmiči na najvišem nivou. A, kada se takva prilika pruži na domaćem terenu, onda je to gotovo nestvarno. Moja generacija ima tu privilegiju da igra u Areni i to će biti velika prednost i posebna motivacija za sve nas. Poznato je da Srbi vole futsal, a sada će imati jedinstvenu priliku da gledaju najbolje igrače u Evropi na jednom mestu“, rekao je Kocić.

U grupi B su Španija, Ukrajina i Madjarska, u grupi C će se nadmetati Rusija, Hrvatska i Kazahstan, a u grupi D Italija, Češka i Azerbejdžan. Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

„Nema sumnje da je Španija ispred svih, bar po imenima, i da će svima na turniru biti poseban izazov da savladaju tu reprezentaciju. Na prethodnom šampionatu Evrope, Italija je prekinula niz ‘crvene furije’ od četiri titule i to će, svakako, biti dodatni motiv za Španiju u Beogradu“, naveo je Kocić.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike