U trendu

Mladi fudbaleri Srbije eliminisani sa Evropskog prvenstva

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine u Češkoj, pošto je u utakmici trećeg kola Grupe A poražena od Danske sa 0:2.

Ovim rezultatom je Danska izborila plasman u polufinale EP i učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Golove za Dansku postigli su Rasmus Falk Jansen u 21. minutu i Viktor Fišer u 47.

Danska je do vođstva došla već iz prve prilike na utakmici. Riza Durmisi dobro je prošao po levoj strani odakle je centrirao i u kaznenom prostoru pronašao usamljenog Jansena, koji je iz prve šutirao po sredini gola i savladao Marka Dmitrovića.

Do poluvremena je Srbija bila bolji rival, a najbolju šansu za izjednačenje propustio je Filip Đuričić u 41. minutu, kada je posle dodavanja Marka Petkovića sa oko pet metara desno iskosa šutirao malo pored stative.

Početak drugog poluvremena je pripao Dancima, a prednost je u 47. minutu duplirao Fišer, koji je pored trojice odbrambenih igrača Srbije prihvatio jednu dubinsku loptu u kaznenom prostoru i odmah nakon prijema šutirao, te lako savladao Dmitrovića.

U drugoj utakmici Grupe A Nemačka i Češka odigrali su nerešeno 1:1.

Prvo mesto u Grupi A zauzela je Danska sa šest bodova, dok je Nemačka druga sa pet, a Češka je treća sa četiri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.