U trendu

Mladi surfer-profesionalac poginuo na talasima uragana Irma

Dolazeća zvezda surfovanja i olimpijska nada, 16-godišnji profesionalac Sander Venecia (Zander Venezia), poginuo je danas na rodnom karipskom ostrvu Barbadosu, gde je surfovao tokom uragana „Irma“, saopštila je Svetska Surf liga.

On je po olujnom vremenu pao s daske, udario glavom o plitak greben i udavio se uprkos pokušaju drugih surfera da ga spasu.

Grupe profesionalnih surfera su na Barbadosu da bi savladavali talase tokom uragana, ali veterani tog sporta kažu da to izbegavaju jer su jake oluje ubitačne.

„Za svojih 45 godina nisam nikada surfao na tim talasima, jer je prilično opasno. Način na koji dolaze talasi je neuobičajen. Morate znati šta radite, a to nije lako ni profesionalcima. Danas treba sedeti i gledati“, rekao je na Barbadosu veteran-surfer Mark Holder.

Sin surfera, Venecija je sredinom avgusta pobedio na takmičenju „Rip Curl Grom Search“ u Severnoj Karolini, a aprila je osvojio regionalno prvenstvo.

Od njega se očekivalo da nastupa za Barbados na Olimpijskim igrama 2020. godine, na prvima na kojima će biti zastupljeno surfovanje.

Vlasti Barbadosa su saopštile da je Venecia bio jedan od najperspektivnijih juniorskih surfera na ostrvu.

Iako Barbados nije bio na glavnom pravcu udara uragana „Irma“, od vetra i jake kiše i tamo ima štete.

Do sada je od „Irme“ u Karibima poginulo desetoro ljudi.

Heavy surf claims the life of 16-year old Zander Venezia. Our deepest condolences to his friends and family. https://t.co/FHdhiU1Hx7 pic.twitter.com/9vmkidC4tQ— World Surf League (@wsl) September 5, 2017

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar