najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mo Farah odbranio zlatnu medalju u trci na 10.000 metara

Britanski atletičar Mo Farah odbranio je zlatnu olimpijsku medalju u trci na 10.000 metara u Rio de Žaneiru, iako se tokom trke sapleo i pao.

Farah je jutros postao prvi britanski atletičar koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje. On je trku od 10.000 metara završio za 27:05,17 minuta. Srebrnu medalju osvojio je Kenijac Pol Kipngetič Tanui sa 27:05,64 a bronzu Tamirat Tola iz Etiopije sa 27:06,26 minuta.

Farah je od početka vodio, postavio je svoj tempo, ali ga je 16 krugova pre kraja sapleo njegov trening partner i pao je, pa se činilo da će ostati bez zlata. Ali, oporavio se, prestigao je Kenijca Tanuija i pobedio.

“Osvojio sam zlatnu medalju za moju decu. Nisam hteo da popustim, brzo sam ustao. Razmišljao sam o svojoj porodici i postao sam veoma emotivan. Rekao sam sebi: ‘Prodji, prodji’. Verovao sam u sebe”, rekao je Farah.

On će u sredu braniti zlato i u trci na 5.000 metara i pokušaće da postane prvi atletičar od Finca Lasea Virena koji je 1976. godine obranio zlatne olimpijske medalje u obe discipline, na 5.000 i 10.000 metara.

Farah je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Pekingu odbranio zlatne medalje u tim trkama.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike