najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moguća istraga o dopingu i u drugim sportovima

Predsednik Svetske anti-doping agencije (WADA) Kreg Ridi rekao je danas da će “ponovo analizirati” izveštaj o sistemskom dopingu ruskih atletičara kako bi utvrdio da li je potrebno proširiti istragu i na ostale sportove.

Ridi je naveo da razmišlja o mogućim istragama vezanim za doping u drugim sportovima u Rusiji, ali i o pokretanju istraga u atletskim savezima ostalih zemalja, posle žalbe Sportske komisije WADA.

Predsednica Sportske komisije Beki Skot rekla je da je reakcija na dokaze iz izveštaja nezavisne komisije o dopingu ruskih atletičara bila “nezadovoljavajuća”.

Medjunarodna atletska federacija (IAAF) je u novembru suspendovala ruske atletičare iz svih takmičenja posle izveštaja nezavisne komisije WADA o navodnom sistemskom dopingu i učešću vlade u prikrivanju dopinga.

Istragu je vodio bivši predsednik WADA Dik Paund, a u svom izveštaju je predložio da se istraga proširi i na druge sportove u Rusiji.

Ridi je rekao da je razgovarao sa Beki Skot i obećao da će se ponovo sastati sa Paundovim timom i sportskim i anti-doping zvaničnicima Rusije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike