U trendu

Mogući Novakovi rivali do finala?

Kako prenose sportski mediji, na teniskom turniru u Riju neće nastupiti polovina iz Top 20, od tih 5 iz top 10 igrača na ATP listi.(Federer, Vavrinka, Raonić, Tim, Berdih). Razlog je Zika virus i povrede. Međutim, po završetku turnira pamte se oni koji su osvojili medalje a ne oni koji nisu učestvovali.

Sada kad su poznati rivali možemo izvršiti malu analizu Novakovog puta do zlata.

Žreb predvode Đoković i Mari, dvojica trenutno ubedljivo najboljih tenisera sveta, tu je i Rafael Nadal, kao i Conga, Nišikori…

Verovatno najtežeg protivnika Novak je dobio za start, već u 1. kolu sastaće se sa Huanom Martinom del Potrom, čovekom koji ga je pre četiri godine savladao u meču za bronzanu medalju.

Del Potra ne treba potceniti. Pobedio je Vavrinku na Vimbldonu, a pogotovo zato što stvarno nema šta da izgubi, posle povratka na scenu nakon teške povrede zgloba.

Prvo kolo uvek donosi dodatnu nervozu, u Londonu je Novak izgubio prvi set od Fonjinija, pa je Del Potro verovatno najteži posao za početak olimpijskog turnira.

Potencijalne rivale u drugoj rundi, Sousu ili Hasea, Đoković je dobio u po tri meča bez izgubljenog seta, a projektovani rival u trećem kolu mu je Džek Sok, kojeg je prošle godine u Montrealu deklasirao sa 6:2, 6:1.

Četvrtfinale bi moglo Novaku da donese sudar sa Žo-Vilfredom Congom ili Robertom Bautistom Agutom.

Rafael Nadal mogao bi da bude Novakov rival u polufinalu, ali on je pod velikim znakom pitanja – spekulisalo se da bi mogao da propusti turnir, ali na kraju će ipak pokušati da igra.

Dakle, Đoković ima umereno težak put, ali uglavnom sve zavisi od njega i njegove igre. Ukoliko bude igrao svoj bar približno najbolji tenis, finale sa Marejem ne bi trebalo da dođe u pitanje. A onda, šta bude biće! Nadamo se – zlato!

Zanimljivi mečevi prvog kola: Đoković – Del Potro, Nadal – Delbonis, Simon – Ćorić, Beluči – Braun , Džumhur – Sela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar