U trendu

„Moje odluke su uvek ispravne, iako neki ne misle tako“

Đoković se našao na udaru kritika velikog dela navijača zbog promena u radu. Posle susreta sa Munarom u drugom kolu Rolan Garosa govorio je o procesu u kojem se našao, prenose sportski mediji

Odigrao je još jedan meč sa oscilacijama, ali je slavio u tri seta – 7:6(1), 6:4, 6:4.

„Nikada nisam pomislio da će mi biti potrebni mečevi da bih sticao samopouzdanje, ali izgleda da učim nešto novo. Ne brinem o svojim potezima, uvek pratim svoje srce i osećaj. Moje odluke su uvek ispravne u datom trenutku, iako neki ljudi ne misle tako. U tim trenucima imam određenu emociju prema nečemu i naravno da se trudim da budem racionalan i odgovoran kada ih donosim. Pokušavam da napredujem kao osoba i kao igrač – nisam na željenom nivou trenutno, ali tako je kako je“, istakao je Đoković.

On je naveo da konstantno pokušava da servis prilagodi situaciji sa laktom desne ruke.

„Promenio sam tri različita pokreta pri servisu od početka godine, ako pogledate Melburn i Indijan Vels… Trenutno ništa ne menjamo na treningu, samo se trudimo da steknem samopouzdanje i da budem komforan sa tim pokretom. Ima uspona i padova – treba im ritma i kada mi krene dobro, onda se brzina povećava, ali ima i perioda kada ne ide kako treba. Brzina uglavnom zavisi od samopouzdanja“.

A zatim se osvrnuo i na susret sa Munarom.

„Ponovo je bilo uspona i padova, nisam zadovoljan svojim nastupom. Nadam se da ću uspeti da podignem nivo kako turnir bude odmicao“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.