U trendu

Momčilo Vukotić novi predsednik omladinske škole Partizana

Legenda fudbalskog kluba Partizan Momčilo Vukotić imenovan je danas za predsednika Omladinske škole crno-belih.

Vukotić je do pre nekoliko meseci obavljao funkciju direktora Omladinske škole, s koje je otišao u penziju, ali crno-beli su rešili da u svoje redove vrate jednog od najboljih igrača u istoroji kluba.

„Prihvatio sam ponudu kluba da budem u novoj ulozi i da pomognem da se dobar rad nastavi kako bi i u budućem periodu bude igrača koji će biti nosioci Partizana“, rekao je Vukotić novinarima u hotelu Cepter.

Vukotić je direktor omladinske škole Partizana bio od 2012. godine.

„Partizanova omladinska škola ima dugu tradiciju. U finalu Kupa šampiona 1966. godine igralo je šest-sedam igrača iz omladinske škole. Od tog perioda se Partizan oslanjao na igrače iz svoje škole…“, rekao je Vukotić.

On je naveo da je za Partizan veliko priznanje što je njegova omladinska škola druga u Evropi, odmah posle Ajaksove.

„Nema tajni u tom uspehu. Prvo je tradicija omladinske škole. Drugo, politika kluba da daje značaj svojoj školi, dobra organizacija, skauting… Ono što je najvažnije – struka. Imamo trenere koji svoj posao rade dobro“, rekao je Vukotić.

On je rekao da omladinska škola Partizana u ovom trenutku ima potpisane sporazume o saradnji sa više od 30 klubova i dodao da veruje da će i u budućnosti iz omladinskog pogona biti dosta igrača koji će nositi dres prvog tima.

Potpredsednik Partizana Milorad Vućelić rekao je Vukotić jedan od najboljih igrača Partizana ikada.

„Mnogo je reči, ali one ne mogu da opišu sve ono što je Moca uradio za Partizan. Ispisao je najlepše stranice u istoriji ovog kluba“, rekao je Vučelić.

Momčilo Vukotić je za crno-bele odigrao 791 utakmicu, po čemu je klupski rekorder.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.