U trendu

Moraćemo mnogo da radimo da bismo bili konkurentni

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da će njegovi košarkaši morati dodatno da rade da bi bili uspešni protiv Crvene zvezde u 22. kolu Jadranske lige i ocenio da će to biti sudar dva različita načina igre.

„Očekuje nas zahtevna utakmica, fizički i energetski, protiv protivnika koji ima svoje razloge za visoku motivisanost. Mi imamo svoje, čak i kada ostavimo po strani činjenicu da je to derbi. Situacije u kojima se nalazimo su potpuno drugačije, tako da je naša i njihova priprema za meč potpuno drugačija“, rekao je Džikić novinarima u Beogradu.

Partizan se bori za opstanak, a Zvezda za prednost domaćeg terena u prvom kolu plej-ofa, tako da obe ekipe moraju da pobede.

Džikić je kazao da će sutrašnja utakmica biti sudar dva drugačija tima.

„To će biti sudar dva načina košarkaške igre. Oni igraju Top 16 (Evrolige), izvanredna su atletska ekipa, spolja su čvrsti i veliki. Moramo da radimo više da bismo bili uspešni. Da se više krećemo, da ne prestajemo da radimo. Ne možemo da se povučemo u sebe i da se branimo od njihove odbrane. Svi smo svedoci da njihova igra funkcioniše na evroligaškom nivou“, rekao je Džikić.

U crno-belima nema ozbiljnijih povreda, odnosno svi su za sada u konkurenciji za tim, ali su zbog manjih problema neki igrači van treninga.

„Situacija je od treninga do treninga. Aleksandar Cvetković i Darel Vilijams su juče trenirali sa timom i večeras će. Nisu to povrede koje odvajaju od parketa. Vrlo su neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa, a nama je to sad imperativ. Ima još nekih minornih stvari koje nisu za medije“, rekao je Dikić.

Utakmica Partizan-Crvena zvezda igra se sutra od 21.00. Ulaz na utakmicu omogućen je samo navijačima sa sezonskom kartom, a crno-beli će rivalu dati 300 ulaznica, prema dogovoru sa početka sezone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.