U trendu

Morinjo govorio o Vengeru, a da nije izgovorio njegovo ime

Trener fudbalera Čelsija, Žoze Morinjo rekao je danas da njegov kolega na klupi Arsenala Arsen Venger „može po ceo dan da plače“ o sudijama, dok on o arbitrima ne sme da govori iz straha od kazne.

Morinjov i Vengerom sukob traje već dugo, nastavio se i posle odluke Fudbalskog saveza Srbije da kazni napadača Čelsija Dijega Kostu s tri utakmice neigranja jer je udario u lice igrača Arsenala Lorana Koščelnija.

Na pitanje o toj odluci, Morinjo je istakao da pravila za njega i ostale trenere nisu ista.

„To nije normalno. Ne želim da odgovarim na to pitanje. Ako odgovorim, biću suspendovan, a želim da budem na klupi… U pravilniku piše da neki treneri mogu da govore o sudijama pre i nakon utakmice, a neki ne. Ja sam među onima koje kažnjavaju. Moram da se držim pravilnika“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

Čelsi u subotu igra u gostima protiv Njukasla, te su novinari pirali o treneru tog kluba, Stivu Meklarenu koji je pod velikim pritiskom zbog slabijeg starta sezone.

Portugalac je potom govorio o Vengeru, ni jednom ne pomenuvši njegovo ime.

„Mislim da u ovoj zemlji samo jedan trener nije pod pritiskom. Svi drugi jesu. Stiv, Brendon Rodžers, Manuel Pelegrini, ja… Svi smo pod pritiskom. Mi ne smemo da gubimo utakmice, ne možemo da budemo ispod očekivanja, moramo da ostvarimo ciljeve“, naveo je Morinjo.

„Samo jedan je, iz nekog razloga, van ove liste, ali to je dobro za njega“, dodao je on.

Na pitanje novinara na koga misli, Morinjo je odgovorio: „On može da govori o sudijama pre utakmice, posle utakmice, on može da gura ljude, može da plače ujutro, popodne, i ništa se neće dogoditi. To je privilegija“, zaključio je on.

Morinjo je tako celu konferenciju za novinare posvetio Vengeru, umesto predstojećoj utakmici protiv Njukasla.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.