U trendu

Morinjo: Hrvatska oštećena u finalu, jer…

Menadžer Mančester junajteda Žoze Morinjo smatra da je Hrvatska oštećena u finalu Svetskog prvenstva u Rusiji.
Hrvati su izgubili od Francuske 4:2, a ključni trenutak meča dogodio se u 38. minutu, kada je sudija Nestor Pitana posle konsultacija VAR sistema svirao penal zbog igranja Ivana Perišića rukom u svom kaznenom prostoru.

„Četiri miliona Hrvata i njihova 23 igrača (tačnije 22) biće vrlo, vrlo razočarani. Jer na poluvremenu je bolji tim gubio 2:1, i to zbog greške u primeni VAR sistema, odnosno pogrešnog tumačenja njegovog koncepta. Ne kažem da jeste ili nije bio penal. O tome svako može da ima svoje mišljenje. Stvar je u tome da je koncept VAR-a da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće“, rekao je Morinjo.

Morinju, koji inače naglašava da je veliki pristalica VAR sistema i ističe da se na ovom prvenstvu dokazala njegova nužnost, bilo je jasno ko će pobediti nakon što je Francuska povela sa 2:1.

„Žao mi je što se na poluvreme nije otišlo rezultatom 1:1, tako da će ova utakmica u istoriji ostati upamćena kao ’finale VAR gola‘. U drugom poluvremenu dogodilo se očekivano. Francuska je postigla dva gola i privela utakmicu kraju. Hrvatska je do kraja igrala s velikim ponosom. Fantastična je i zaslužuje sve pohvale za ono što je napravila. Ali u fudbalu je važna pobeda i Francuska je svetski prvak“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)