U trendu

Morinjo: Mogao bih da izvedem mladi tim protiv Kristal Palasa

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da bi u poslednjoj utakmici u prvenstvu protiv Kristal Palasa mogao da izvede na teren mladi tim, ako njegova ekipa bude igrala u finalu Lige Evropa.

Junajted se bori za plasman u Ligu šampiona, trenutno je peti na tabeli sa 65 bodova i ima bod manje od gradskog rivala Sitija na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Liverpul ima 69 bodova na trećem mestu koje obezbedjuje direktan plasman u Ligu šampiona. Do kraja takmičenja u Premijer ligi ostala su četiri kola, a Junajted će izmedju ostalih igrati protiv drugoplasiranog Totenhema i šestoplasiranog Arsenala.

Ekipa Žozea Morinja ima šansu da se plasira u Ligu šampiona ako osvoji Ligu Evropa, gde je stigla do polufinala. Junajted će u četvrtak od 21.05 igrati u Vigu protiv Selte prvu polufinalnu utakmicu.“Ako prodjemo Seltu finale je 24. maja, u sredu. Mi ćemo tri dana pre toga, u nedelju, igrati protiv Kristal Palasa, tako da ćemo eventualno finale dočekati sa katastrofalnim posledicama. Možda mogu da dovedem (trenera mladog tima) Nikija Bata i njegovu ekipu da igraju protiv Kristal Palasa. Nadam se da Palasu neće ta utakmica odlučivati o opstanku, pošto bi bilo veoma, veoma loše da, ako im bude bili potrebni bodovi, mi izadjemo sa mladim timom“, rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji.

U ekipu za duel sa Seltom vratiće se Pol Pogba i Maroan Felaini.

„Oni će se vratiti, pa ćemo imati nešto više opcija. Daćemo sve od sebe“, dodao je Morinjo.

Mančester junajted će u nedelju u prvenstvu igrati protiv Arsenala u Londonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.