U trendu

Morinjo: Siti je dokumentarcem pokazao da ne može da kupi klasu

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da  gradski rival Mančester siti ne može da kupi klasu dokumentarnim filmom koji je snimljen o uspešnoj prošloj sezoni.

Siti je snimio dokumentarac „Sve ili ništa“, a radnja prati ekipu koja je prošle sezone osvojila titulu u Premijer ligi s rekordnim brojem bodova.

Deo dokumentanog filma emitovan je u petak, a prikazani su video klipovi i dešavanja unutar svlačionice, kancelarija uprave kluba i iz trening centra, ali trener Junajteda nije impresioniran.

„Možeš da snimiš fantastičan film a da u isto vreme poštuješ i druge. Ne moraš da pokažeš nepoštovanje. Možeš da budeš bogat klub i da kupuješ najbolje fudbalere na svetu, ali ne možeš da kupiš klasu, a oni su to jasno pokazali. To je bilo zaista očigledno“, rekao je Morinjo za Skaj.

Junajted je prošlu sezonu završio iza Sitija, a ove godine pokušaće da preotme titulu gradskom rivalu.

Morinjo je rekao da očekuje tešku sezonu, posebno zato jer se prvih šest klubova pojačalo u letnjem prelaznom roku.

„Prošle sezone smo se stavili u tešku situaciju, pošto ako želiš bolje, moraš da završiš na prvom mestu. Kada čitam šta se piše, ponekad mi se čini kao da smo sezonu završili na šestom ili sedmom mestu i da su svi bili bolji od nas. Mi smo bili drugi“, naveo je portugalski trener.

On je dodao da je Liverpul mnogo uložio u prelaznom roku, a da Čelsi i Mančester siti imaju fantastične ekipe.

„Totenhem je napravio odličnu investiciju tako što je zadržao svoje igrače, to je najbolje što su mogli da urade. Mogli su da potroše 200 miliona funti, ali da su izgubili Harija Kejna ili Kristijana Eriksena… Najbolja investicija je što su zadržali svoje najbolje igrače. Arsenal će biti bolji, iako su izgubili u prvom kolu“, dodao je Morinjo. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar