U trendu

Morinjo: Vengera više poštuju iako je poslednji put osvojio titulu pre 18 godina

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo ocenio je danas da ga britanski mediji ne poštuju dovoljno u poredjenju sa Arsenom Vengerom iz Arsenala, za koga je rekao da je poslednji put osvojio šampionsku titulu pre 18 godina.

Mančester junajted će u subotu od 13.30 igrati protiv Arsenala na Old Trafordu u 11. kolu Premijer lige. To će biti i duel dvojice trenera, koji su u višegodišnjoj svadji, koja datira od Morinjovog boravka u Čelsiju.

Venger nikada nije pobedio nijedan Morinjov tim u Premijer ligi, a Portugalac je ljut na medije kada ga porede sa francuskim kolegom.

„Rekord protiv bilo kog trenera nije važan. Za mene je jedino važno šta osvojiš, kao tim. Naši rezultati, naša preporuka. U Premijer ligi sutra će se odigrati meč dva trenera sa rekordima. Aleks Ferguson više nije ovde. Sutra, izmedju dva trenera, pričamo o šest ili sedam titula u Prmijer ligi, ja mislim. Ja imam tri, a on tri ili četiri, ne znam“, rekao je Morinjo na konferenciji za novinare, preneo je Omnisport.

Morinjo je titule u Premijer ligi osvojio sa Čelsijem u sezonama 2004-2005, 2005-2006 i 2014-2015. Venger je sa Arsenalom osvojio titule 1997-1998, 2001-2002 i 2003-2004.

„Da li to znači da bi trebalo da nas poštuju, čak i u periodima kada naši rezultati nisu najbolji. Mislim da gospodin Venger ima vaše poštovanje (medija) i mislim da ga ja nemam. Posebno što sam osvojio poslednju titulu pre 18 meseci, a ne pre 18 godina. Ali, samo pratim svoj put, pošto želim da osvojim četvrtu Premijer ligu“, dodao je on.

Morinjo je rekao da je posle otkaza u Čelsiju imao brojne ponude, ali da je želeo da sačeka pravu.

„U klubu sam u kome želim da budem. Kada sam dobio otkaz u Čelsiju nisam bio u nevolji, imao sam mnogo ponuda. Ne pričam o njima jer je to pitanje principa. Mogao sam odmah da pronadjem posao, u nekom od najvećih evropskih klubova u Evropi, ali sam čekao. Osvojio sam šampionske titule sa četiri različita kluba i želim da budem šampion u svakom klubu u kome radim. To bi bio lep rekord, ako bi u tome uspeo“, naveo je bivši trener Porta i Real Madrida.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.