U trendu

Morinjov Mančester ubedljivo poražen od Čelsija

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas u Londonu Mančester junajted sa 4:0 u devetom kolu engleske Premijer lige, prvom meču po povratku trenera Žozea Morinja na Stamford Bridž.

Čelsi nije mogao da zamisli bolji početak utakmice, pošto je do prednosti stigao posle samo 29 sekundi. Markos Alonso poslao je jednu dubinsku loptu ka Pedru koji se oslobodio dvojice čuvara, te zaobišao Davida de Heu i laganim udarcem postigao najbrži gol u dosadašnjem toku sezone u Premijer ligi.

Mančester je preko Zlatana Ibrahimovića imao dobru priliku u osmom minutu da dodje do izjednačenja, ali je njegov pokušaj glavom završio malo preko gola.

Čelsi je prednost duplirao u 22. minutu, Eden Azar izveo je korner s desne strane, a sam na drugoj stativi ostao je Geri Kejhil koji je loptu samo prosledio u mrežu.

Do poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, ekipa Antonia Kontea uglavnom je bila koncentrisana na odbranu, dok je Mančester s druge strane pokušavao da probije odbranu „plavaca“.

U nastavak utakmice na Stamford Bridžu nije bilo mnogo promena, Mančester je i dalje pokušavao da dodje do prave prilike, dok je Čelsi čekao priliku iz kontranapada.

Upravo posle jednog kontranapada u 63. minutu Čelsi je stigao do trećeg gola. Nemanja Matić proigrao je Azara koji se oslobdio Krisa Smolinga, te udarcem u dalji ugao s oko 15 metara levo iskosa savlada De Heu.

Čelsi je rutinski utakmicu priveo kraju, pa je u 70. minutu stigao i do četvrtog gola, a strelac je bio Ngolo Kante posle soloprodora s desnog boka.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je celu utakmicu za Čelsi.

Čelsi posle kompletnog devetog kola zauzima četvrto mesto na tabeli Premijer lige sa 19 bodova, dok je Mančester junajted sedmi sa 14.

Navijači Čelsija su svom najuspešnijem treneru u istoriji kluba, a sada šefu stručnog štaba Mančester junajteda, Žozeu Morinju, u više navrata tokom utakmice pevali pesmu „nisi više specijalni“, koji je Portugalac sam sebi nametnuo dok je predvodio londonski klub.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.