U trendu

Mrkela: I dalje postoji mogućnost da ode Boaći

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela ostavio je danas otvorenom opciju da fudbaler iz Gane Ričmond Boaći ove zime napusti klub.

„Otvorena je opcija, tu su Rusija i Kina, možda tokom februara i ode negde. Sve je još u decembru nagoveštavalo da će se neke stvari ranije desiti. Bili smo spremni da reagujemo u skladu sa tim. Nisu se desile i zadovoljan sam timom koji u ovom trenutku imamo“, rekao je Mrkela novinarima u Beleku.

Tokom decembra i januara se pominjao mogući prelaz Boaćija u brojne klubove, ali nije došlo do transfera.

Boaći se u medjuvremenu povredio i napustio je pripeme u Turskoj zbog problema sa listom i vratio se u Beograd.

„Optimista sam da će biti spreman i za prvu utakmicu. Treba ostaviti rezervu jer snimak treba da se radi 48 sati posle povrede. Uradili smo ga odmah i pokazuje da nije u pitanju teža povreda. Mišić, istegnuće, i nije toliko strašno. Prognoza je desetak dana pauze. Intenzivne terapije će početi već u subotu i mislim da će oporavak biti i brži“, rekao je Mrkela.

Napadač Milan Pavkov vratio se sa pozajmice iz Radničkog, ali ostankom Boaćija on bi mogao da bude vraćen u Niš.

„Pavkov je ponovo zadovoljio na pripremama i imao je dobru polusezonu u Radničkom. Boaći da je otišao, bilo bi prostora za njega da igra, ovako će biti manje, pa ćemo zajedno doneti odluku koja je u interesu pre svega igrača“, kazao je sportski direktor Zvezde.

Zvezdu je do sada napustio samo Gelor Kanga, koji je otišao u Spartu iz Praga.

„Dobar igrač, žao mi je što više nije sa nama, želim mu sve najbolje u Sparti. Takav je život profesionalnih fudbalera. Proveo je tu par lepih godina, kako i on sam kaže. Zadužio je Crvenu zvezdu i Crvena zvezda mu želi sve najbolje“, naveo je Mrkela.

Pominjao se dolazak Danijela Aleksića, ali je Mrkela rekao da je to drugačiji tip igrača od veznog fudbalera iz Gabona.

„Neće dolaziti zamena za Kangu, izuzev ako to ne bude neki ekstra fudbaler. Aleksić je odličan, ali nije profil igrača kakav je Kanga“, rekao je Mrkela.

On nije želeo da govori o tome ko iz tima može da zameni Kangu u veznom redu.

„Svaki igrač je specifičan i ne možete da kažete da će posle odlaska nekog igrača biti isto i da će ga neko zameniti na isti način na koji je on igrao. Postoji više opcija za igru bez Kange, mislim da ste neke i videli na utakmici protiv Amkara“, rekao je Mrkela.

Govoreći o tome da li mu je krivo što se transfer Kange nije ranije realizovao, Mrkela je rekao da je
Zvezda spremna na sve i da je situacija u fudbalu takva da ne može da se kaže kada će se nešto desiti.

Mrkela je ocenio da Zvezda ima „dovoljno jak tim“ i posle odlaska Kange.

„Mislim da imamo sasvim dobru ekipu za nastavak prvenstva“, istakao je Mrkela.

Blizu odlaska u turski klub Trabzonspor bio je Slavoljub Srnić.

„To je bila priča od kraja decembra. Ljudi iz Trabzona su bili u Beogradu. Onda je to bilo malo zaustavljeno, pa se ponovo podgrejalo, da bi se u poslednjim satima prelaznog roka pojavila mogućnost. Na kraju od toga nije bilo ništa, ne znam zašto“, rekao je Mrkela.

Zvezda se pojačala krilnim napadačem iz Olimpijakosa El Fardu Benom, a došao je i Stefan Hajdin iz Spartaka.

Njih dvojica su registrovani za Ligu Evropa, a poslednje treće mesto je ostalo prazno i ono može da se dopuni 48 sati pre prve utakmice protiv CSKA.

Sportski dirketor crveno-belih je naveo i da je optimista po pitanju žalbe na kaznu UEFA, čija se odluka očekuje u toku dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar