U trendu

Muče: Dolazim u Zvezdu, u Srbiji se bolje živi

Argentinac Pablo Muče potvrdio je dolazak u Crvenu zvezdu, a kao glavni razlog naveo je novac.

Muče ima 28 godina, u Zvezdu dolazi iz brazilskog Palmeirasa, ali je proteklu sezonu proveo na pozajmici u argentinskom Lanusu, prenose mediji.

„Neću lagati, ekonomska strana bila je ključna da pristanem da idem u Srbiju. To će biti i veliki izazov za mene, jer sam čuo mnogo lepih stvari o toj zemlji. Rečeno mi je da je Beograd divan grad i da je u njemu visok kvalitet života“, izjavio je Muče u radio emisiji „Žoga bonito“.

Muče je karijeru počeo u Estudijantesu, vrhunac je doživeo u Boki Juniors, a dve sezone je proveo i u Evropi, igrao je za turski Kajzerispor.

„Nije da ne volim svoju zemlju, ali je ekonomska situacija u Argentini loša. U ovoj fazi karijere ekonomska strana ipak igra važnu ulogu u donošenju odluka. Važni su, naravno i sportski motivi. Igranje u turskom Kajzeriju mi je pomoglo da sazrim kao osoba, osećao sam se zrelije“, dodao je Muče.

Argentinac će biti deveto pojačanje Zvezde ovog leta, posle Gelora Kange, Tomasa Fibela, Adama Mičela, Džona Ruisa, Stefana Miloševića, Andrije Lukovića, Marka Poletanovića i Vanje Vučićevića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.