U trendu

Muče: Zvezda veliki klub, navijači kao na „Bombonjeri“

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Argentine Pablo Muče potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, na pozajmicu iz brazilskog Palmeirasa, i poručio da se nada da će pomoći ekipi da odbrani titulu i plasira se u Ligu šampiona.

Zvezda će na leto 2017. godine imati pravo otkupa kompletnog ugovora, ukoliko obe strane budu zadovoljne.

„Mnogo sam srećan što sam došao u tako veliki klub kao što je Crvena zvezda. Čast mi je što sam dobio poverenje kluba, koji je ozbiljan, ima velike ambicije i juri plasman u Ligu šampiona, pored titule prvaka države. Želim igrama da opravdam poverenje“, izjavio je Muče na promociji na stadionu „Rajko Mitić“.

Muče, koji je ime stekao u Boki Juniors, dodao je da se raduje što će ga u novom timu sačekati zemljak Luis Ibanjez.

„Imao sam sreću da igramo zajedno u Boki Juniors i što ga dugo poznajem. On je dobar momak, sa velikim srcem, a pored toga poznato je koliko je dobar igrač. Pričao mi je da je Crvena zvezda velika institucija“, naveo je Muče, koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Argentine sa Lanusom, gde je bio na pozajmici.

On ističe da zna da je Zvezda veliko ime u Evropi i da veruje da je napravio pravi potez prelaskom u Beograd.

„Zvezda je klub sa ogromnom istorijom. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri i verujem da ću napredovati ovde. Posebno sam srećan što sam dobio mnogo poruka od navijača preko društvenih mreža, vratiću im to na terenu“, jasan je fudbaler sa četiri nastupa za A tim Argentine.

Prema njegovim rečima može da odgovori na svim pozicijama u napadu.

„Leva mi je jača noga, ali nemam problem da igram na obe strane. Mogu da se adaptiram i na mestu napadača, spreman sam da igram gde trener misli da mogu najbolje da odgovorim“.

Muče je izjavio da je čuo sve najlepše o Zvezdinim navijačima i uporedio ih sa atmosferom na čuvenoj Bombonjeri.

„Na Bombonjeri je fantastična atmosfera, ali vidim da su i Zvezdini navijači sjajni. Očekujem isti ambijent na našem stadionu, sviđa mi se što su navijači „ludi“, zaključio je Muče i zadužio dres sa brojem 11.

Crvena zvezda će tokom vikenda registrovati Mučea za utakmice protiv Valete u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.