U trendu

Mugurusa i Azarenka sigurne, Osaka u trećem kolu

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u dva seta pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens, 6:4, 6:2.

Treća nositeljka Australijan opena igraće u sledećem kolu protiv Barore Stricove, 47. na WTA listi.

Dvostruka pobednica Australijan opena i 14. nositeljka Viktorija Azarenka pobedila je Danku Kovinić u dva seta, 6:1, 6:2. Beloruskinja je tako potvrdila da se vraća u formu nakon godine opterećene povredama. Ona je u prvom kolu pobedila ne dozvolivši protivnici da osvoji nijedan gem.

Sledeća protivnica Azarenke biće nova ljubimica teniske publike, 18-godišnja Naomi Osaka. Ova Japanka dolazi iz kvalifikacija i trenutno je 127. na WTA listi. U prvom kolu je bila sigurna protiv Done Vekić, a danas je napravila iznenadjenje eliminisavši 18. nositeljku Elenu Svitolinu iz Ukrajine.

Osaka je privukla pažnju publike i svojim izgledom, pošto joj je otac sa Havaja, a majka Japanka, ali i time što se posle meča prvo nakloni rivalki u japanskom stilu, a onda rukuje.

U treće kolo plasirala se i Džoana Konta, koja je u prvom kolu izbacila Venus Vilijams. Ova Britanka, 47. na WTA listi, pobedila je danas Kineskinju Saisai Dženg u dva seta, 6:2, 6:3 i zakazala duel sa Alisom Alertovom, 66. igračicom sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.