U trendu

Mugurusa osvojila Rolan Garos

Španska teniserka Garbinje Mugurusa osvojila je danas Otvoreno prvenstvo Francuske, Rolan Garos, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Serenu Vilijams.

Mugurusa je trijumfovala sa 7:5 i 6:4 posle sat i 43 minuta igre.

Španjolki je u ovo bilo drugo učešće u finalu nekog gren slema i prva pobeda, dok je Vilijams ostala na 21. trofeju s najvećih teniskih turnira.

Početak finala Rolan Garosa nije donelo mnogo uzbudjenja. Obe teniserke osvojile su po dva servis gema, da bi Mugurusa u petom gemu prva stigla do brejka.

Četvrta teniserka na WTA listi je agresivnom igrom došla do tri vezane brejk lopte, a Vilijams je dobrim servisima uspela da spasi dve, ali je na poslednjoj napravila duplu grešku, pa je Španjolka povela s 3:2.

Vilijams je u narednom gemu došla do 0:30, ali je Mugurusa na kraju ipak uspela da potvrdi brejk, te povede s 4:2. Amerikanka je podigla nivo igre u naredna dva gema, pa je prvo lako smanjila na 4:3, a onda je uvratila i oduzimanjem servisa za 4:4.

Delovalo je posle izjednačenje Vilijamsove da će prvi set otići u taj-brejk, ali je Mugurusa u 11. gemu uspela da napravi novi brejk, a potom na svoj servis, uz dosta problema, dodje do vodjstva od 1:0.

Mugurusa je dobro počela drugi set, napravila je novi brejk i povela s 1:0, ali je Amerikanka odmah uspela da uzvrati oduzimanjem servisa.

Španjolka i pored izgubljenog servisa nije menjala stil igre, nastavila je da bude agresivna i tera rivalku na greške, te je tako došla do novog brejka, a potom je lako stigla do 3:1.

Sve do 10. gema drugog seta obe teniserke su bile sigurne na svoj servis, da bi Mugurusa kod rezultata 5:3 na servis Amerikanke stigla do meč lopti, čak četiri, od čega dve vezane, ali ih nije iskoristila.

Vilijams je posle velike borbe uspela da smanji na 5:4, ali je Mugurusa u svom servis gemu bila izuzetno sigurna, te je bez izgubljenog poena u tom gemu došla do prve gren slem titule, a ukupno treće u karijeri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.